Ozon Terapi İyileşmeyen Yaraları İyileştiriyor

Ozon Terapi İyileşmeyen Yaraları İyileştiriyor

Ekstremite iskemisi ve buna bağlı komplikasyonlar 50 yaş üstü her iki kişiden birinde önemli sağlık sorunlarına ve ekstremitenin kaybına neden olmaktadır.

Pek çok nedenle oluşabilen ekstremite (kol ve bacak) iskemisi ve buna bağlı komplikasyonlar 50 yaş üstü her iki kişiden birinde önemli sağlık sorunlarına ve ekstremitenin kaybına neden olmaktadır. Tedavisi son derece zor bu durum özellikle bacaklarda ortaya çıkan ateroskleroz (damar tıkanması) sonucu kan dolaşımının bozulması ile karakterizedir. Hastalığın tedavisinin çok zor olması, alternatif arayışlarını zorunlu kılmaktadır.

Ozon tedavi yöntemleri içinde en sık uygulama alanı Major otohemoterapi olmasına rağmen bölgesel ozon uygulamalarının ve minör otohemoterapinin etkinliği gün geçtikçe daha çok çalışmaya konu olmaktadır. Non-spesifik immün modulasyon için kullanılan bu yöntem ile yapılan ve en saygın tıp dergilerinden biri olan Atherosclerosis dergisinde yayımlanan yeni bir klinik çalışma etkileyici sonuçlar ortaya koymuştur (Marfella R, Luongo C, Coppola A, Luongo M, Capodanno P, Ruggiero R, Mascolo L, Ambrosino I, Sardu C, Boccardi V, Lettieri B, Paolisso G. Use of a non-specific immunomodulation therapy as a therapeutic vasculogenesis strategy in no-option critical limb ischemia patients. Atherosclerosis. 2009 Aug 8. PubMed PMID: 19709658).

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...