Dilden Hastalık Teşhisi

Dilden Hastalık Teşhisi

Doktorlar, dilin rengi ve biçiminin vücutta bulunan hastalıklar için bir işaret olduğunu belirtiyorlar. Dilin durumuna göre hastalık belirtileri şöyle:

İnsanlar dillerine bakarak, vücudunda herhangi bir hastalık olup olmadığını anlayabiliyor. Dili aşırı kuru olan kişilerde şeker hastalığı riski artarken, kızıl hastalığında dil çok kırmızı oluyor.

Konuşma, tat alma ve çiğnemede büyük payı olan dil, aslında insan sağlığı hakkında da çok önemli ipuçları veriyor. Bu nedenle doktorların muayene ederken ilk önce dili kontrol etmelerinin hastalıkların teşhisinde çok önemli olduğu bildirildi. Doktorlar, dilin rengi ve biçiminin vücutta bulunan hastalıklar için bir işaret olduğunu belirtiyorlar. Buna göre uzmanların dilin durumuna göre hastalık belirtileri ise şöyle:

Eğer dil çok kuruysa kişide şeker hastalığı olabilir ya da şekeri yükselmiştir. Yine kuru bir dilin ishalin belirtisi olduğuna işaret ediliyor. Eğer dil aşırı ıslaksa vücuttaki şeker oranının düştüğü anlamına geliyor. Tifo ve diğer sindirim yolu hastalıklarında dil pas renginde olurken, kızıl hastalığında dilin çok kırmızı olduğu belirtiliyor.

Uzmanlar, dildeki yara ya da kabarcıkların mantar enfeksiyonlarının belirtisi olduğunu, bunun da aft, herpes gibi bir virüsün yol açtığı doku bozukluklarından kaynaklanıyor olabileceğine dikkat çekiyor. Dil dokusundaki değişikliğin, tat alma duyusunda farklılık oluşturacağı belirtilirken, dilde görülen iltihaplanmanın, demir ya da vitamin eksikliğinin belirtisi olduğu bildirildi. Ayrıca sebze ve meyveler gibi sert ve lifli besinlerin, dili temizleyen başlıca besinler olduğu, bu besinlerin yeterli düzeyde alınmaması durumunda dilin pembeliğinin bozulacağı belirtiliyor.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...