Dişlerimizi Çürüyor

Dişlerimizi Çürüyor

Ne kadar diş sağlığınız için sağlıklı beslenmeniz büyük önem arz etse de düzenli olarak ağız ve diş bakımınızı yapmamanız dişlerinizin çürümesine neden olur.

Her ne kadar diş sağlığınız için sağlıklı beslenmeniz büyük önem arz etse de düzenli olarak ağız ve diş bakımınızı yapmamanız dişlerinizin çürümesine neden olur. Dişlerin çürümesinin sebepleri nelerdir? Diş çürüklerini önlemek için neler yapmalısınız? Ağız bakımının ve sağlıklı dişlere sahip olmanın temelini oluşturan, diş fırçalamak gibi basit ve sadece birkaç dakika alan bir işlemi niçin yapmıyoruz?

Toplum Olarak, Ağız Bakım Ve Diş Sağlığına Yeterli Özeni Göstermediğimiz Bir Gerçek.

Dişlerimizi neden çürüklere teslim ediyoruz?
Yapılan tüketici araştırmalarına göre, tüketicilerin yüzde 50’si zaman bulamadığı için dişlerini düzenli olarak fırçalamadığını belirtmiş. Yüzde 29’unun nedeni tembellik, kalan yüzde 21’lik kısım ise çeşitli nedenlerle dişlerinin günlük bakımını yapmıyor. Bu nedenler arasında diş macununun tadını sevmemek, gerek görmemek, dikkatsizlik, unutkanlık ve hatta diş macunu ve fırçası gibi diş bakım malzemelerine sahip olmamak da bulunuyor. Son grup ankete katılanların yüzde 1’ini oluşturuyor.

Diş Macunu Tüketimi

Ülkemizde diş macunu tüketimi kişi başına yılda 60 ile 70 gr arasında değişiyor. Bu rakam İngiltere’de 350 gr, İtalya’da 270gr, İspanyada 250gr ve Amerika’da ise 650gr. Yine İngiltere’de 2.4, İspanyada 2.5 olan kişi başına yıllık diş fırçası kullanımı ülkemizde 3 kişiye 1 fırça olup oldukça düşüktür. Türkiye’de nüfusun yüzde 40ı dişlerini ara sıra, yüzde 26sı günde 2-3 kez fırçalıyor. Nüfusun yüzde 10u diş hekimine hiç gitmemiş, yüzde 43ü ise son bir yıldır diş hekimine gitmemiş. Gelişmiş ülkelerde nüfusun diş hekimini ziyaret etme aralığı ise yılda 2. Türkiye’de diş macunu pazarı büyüklüğü 2001 yılı rakamlarıyla 48,1 milyon dolar ve yaklaşık 3,800 ton. Diş fırçası pazarı ise 17,3 milyon adet ve 23 milyon dolar. Diş macunlarında pazarı İpana, Colgate, Signal, Sanino ve Sensodyne paylaşıyor. Diş fırçalarında ise Oral B, Colgate, Signal, İpana, Banat ve Vepa markalarını bulmak mümkün.

Herkesin Beklentisini Karşılayacak Bir Diş Macunu Var

Diş macunları özelliklerine göre çok büyük bir çeşitlilik gösteriyor. Diş macunları, formülleri ve etkileri ile birbirinden ayrılıyor. Dişleri beyazlatan, diş çürümelerine karşı koruyan, ağızda uzun süre ferahlık sağlayan veya uzun süreli tam koruma sağlayan diş macunları farklı beklentilere sesleniyor. İçerisindeki maddelerle ağız kokusunu ve bakteri oluşumunu dahi önlemeye yardımcı olabilen diş macunları mevcuttur. Tabiide diş macunu alırken içeriğini okuyup almaya özen gösterin.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...