Emziren Anne Grip Olursa Ne Yapmalı?

Emziren Anne Grip Olursa Ne Yapmalı?

Emziren anneler grip olursa emzirmeye devam etmeli mi, emzirmesi bebeğin sağlığına etki eder mi, grip bebeğe geçer mi? Grip olan anne nelere dikkat etmeli?

Kış aylarının kaçınılmaz hastalığı olan grip emziren anneler için bir huzursuzluk kaynağı olabiliyor. Grip olan annenin aklına; emzirmeye devam etmelimiyim, bebeğim hasta olur mu gibi bir çok soru geliyor.

Açıklayıcı olması için ilk önce grip nedir sorusuna cevap verelim:

Grip Nedir?

Grip virüslerin neden olduğu bir solunum yolu enfeksiyonudur. Nezle ile arasındaki fark ise biraz daha şiddetli olmasıdır. Grip burun, boğaz ve akciğerlere yerleşebilen bir grup virüsten kaynaklanmaktadır.

“Acaba emzirirken grip virüsü sütümden bebeğime geçer mi?”

Grip, havadan damlacık yolu ve yakın temas ile bulaşan bir hastalıktır. Anne sütü de yüksek besin değeriyle antibakteriyel ve antiviral maddeler vardır bu sebeple emzirmeyi bırakmak faydadan çok zarar verebilir.

Antikorlar emzirme yoluyla bebeğe geçip, bebeğin hastalanmasında önleyici etki yaparken, emzirmenin kesilmesi ile bu duruma engel olursunuz.

Bu sebepten ötürü gripken emzirmek, bebeğin üst solunum yolu enfeksiyonlarına daha az yakalanmasını ve daha hafif geçirmesini sağlıyor.

Bebeğinizi Gripten Korumak İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler

  • Uykusuz kalmayın
  • Her emzirme ve temas öncesi ellerinizi yıkayın
  • Emzirirken maske takın
  • Bebeğinizin yüzüne doğru hapşırmayın
  • Hijyen kurallarına uyun
  • Emzirin ama öpmeyin
  • Evi, sıklıkla havalandırın

Uykusuz kalmayın: Emzirmek anne için oldukça yorucu bir tempo yarattığından annenin uykusuz kalmaması ve dinlenmesi hem yeterli miktarda sütün oluşması hem de bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu sebeple uykusuz kalmamaya ve fırsat buldukça şekerleme yapmaya önem verin.

Her emzirme ve temas öncesi ellerinizi yıkayın: Grip virüsü havadan ve temas ile bulaştığı için ellerinizi yıkayınız çok önemlidir.

Emzirirken maske takın: Grip hava yoluyla bulaştığı için emzirirken maske takmanız önemlidir ve maskeyi 30 dakikada bir değiştirmeniz önerilir.

Bebeğinin yüzüne doğru hapşırma ya da öksürük: Grip, havadan damlacık yolu ile bulaştığı için yüzüne hatta olduğu ortamda hapşırmak dan kaçının.

Hijyen kurallarına uyun: Temasla bulaşma tehlikesi olduğu için özellikle kıyafetinin ve göğüs ucunun temiz olmasına dikkat edin.

Emzirin ama öpmeyin: Grip virüsü solunum yoluyla; öksürük, hapşırık gibi damlacık yoluyla yayıldığı için emzirirken nefesinizin doğrudan bebeğinize doğru olmamasına dikkat edin.

Evi, sıklıkla havalandırın: Hava temizliği bulaşmayı önlemek için çok önemlidir bu sebeple evinizi sık sık havalandırın.

Emziren Anne Grip İlacı İçebilir mi?

Emzirirken grip olmak sinir bozucu olabiliyor. Grip ilaçları doktor kontrolü altında rahatlıkla kullanılabilir.

Gripken Mutlaka Tüketilmesi Gereken Besinler

  • C vitamini içeren besinler
  • Sebzeler
  • Kırmızı Et (Kırmızı etin haricinde 2-3 gün mevsim balığı)
  • Yumurta
  • Yoğurt (Kefir)

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...