Ayak İzinden Annelik (DNA) Testi

Ayak İzinden Annelik (DNA) Testi

Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde ayak iziyle yapılan annelik (DNA) testi sonrası herkesin aklında geçmişte DNA testinin nasıl yapıldığı sorusu geldi.

Alparslan Büyük Selçuklu dizisinin 43. bölümünde yer alan bir sahnede ayak izinden DNA testi yapılması sonrasında herkesin aklına geçmiş dönemlerde DNA testinin nasıl yapıldığı ve ayak izinden DNA testinin mümkün olup olmadığı sorusu geldi.

Bu sahne sonrası sosyal medyada da çokça dolanan bebeklerin ayak izlerinin annelerinin parmak izleriyle aynı mı sorusuna cevap vermek istedik.

Her ne kadar sosyal medyada bebeklerin ayak izlerinin annelerinin parmak izleriyle aynı olduğu iddiası dolaşsa da bu bilgi doğru bir bilgi değildir. Annenin parmak izi ve bebeğin topuk izinin aynı dosyada saklanmasının nedeni, bu izlerin aynı olmasından kaynaklanmamaktadır. 

Her insanın parmak izinin tamamen eşsiz olduğu artık herkes tarafından bilinmektedir. Hatta tek yumurta ikizlerinin parmak izleri dahi birbirinden farklıdır. Zaten başka türlü olsaydı parmak izleri olay yeri incelemesine dahil edilmez ve mahkemede geçerli bir delil sayılmazdı. 

Bebeklerin parmak izleri doğum esnasında tam anlamıyla oluşmamış olduğundan dolayı topuk izleri alınmaktadır. Ayrıca bebekler sadece annenin değil aynı zamanda babanın genetik mirasını da üzerinde taşır. Yani parmak izleri tek bir ebeveynin genetik yapısı tarafından belirlenmez. Bedensel özelliklerimizin tümü hem annenin hem de babanın katkısıyla meydana gelir. Yani bebeğin herhangi bir fiziksel niteliğini bütün olarak tek bir ebeveynden alması söz konusu değildir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...