Tüp Bebek Tedavisinin Süresi İle İlgili 3 Soru ve Cevabı

Tüp Bebek Tedavisinin Süresi İle İlgili 3 Soru ve Cevabı

Tüp bebek tedavisinde uygulanan teknik, 2 grup içerisinde incelenir. Bunlardan bir tanesi, kısa tüp bebek tedavisi şeklinde belirtilmektedir.

Tüp Bebek Tedavisi Kaç Gün Sürer

Tüp bebek tedavisinde uygulanan teknik, 2 grup içerisinde incelenir. Bunlardan bir tanesi, kısa tüp bebek tedavisi şeklinde belirtilmektedir. Bu tedavi yöntemi, en kısa olan tüp bebek tedavisidir ve ortalama olarak 2 hafta civarında sürer. Bunun haricinde daha etkili olan bir başka tedavi yöntemi de yer almaktadır. Ancak bu tedavinin uygulanan protokolleri ile beraber yaklaşık olan süresi 20 gün civarında sürdüğü ifade edilmektedir. Aslına bakılacak olursa, tüp bebek tedavisinin belirli olan net bir tedavi süresi yoktur. Tüp bebek tedavisinin tamamlanma süresini, anne ve baba adayları kendileri belirlemektedir. Yani, her hastaya uygulanan tedavi yöntemi, diğer insanlara uygulanan tedavi yöntemlerinden farklı olmaktadır. Bir takım hasta grubu, tedavinin tüm adımlarından teker teker geçmek zorunda iken, bazı hasta grupları da hastalıkları çok ileri olmadığı için, duruma göre son adımdan bile başlayabilmektedir. Bu nedenden dolayı da, adaylara uygulanan tedavinin süresi değişiklik göstermektedir.

Ancak yine de bir süre vermemiz gerekir ise, ortalama 10 gün ile 15 gün civarında değişiklik gösteren bir tedavi sistemine sahiptir. Tüp bebek tedavisinin uygulanması sırasında, hastanede kalınmasına gerek duyulmaz. Doktor tarafından yapılan tedavi günleri içerisinde hastaneye gelip tedavi olunduktan sonra, evinize gün içerisinde, bekleme yapmadan gidebilirsiniz. Tüp bebek tedavisi uygulanması esnasında, eğer tedavi olan kişi erkek ise, erkeklerin tedavisi 1 gün gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanmaktadır.

Tüp bebek tedavisi neticesinde başarısız sonuç elde etme ihtimali de göz önüne alınmalıdır. Tedavinin başlaması ile yumurtalıklardan istenilen cevabın alınmaması durumunda, tedavinin iptal edilmesi bile söz konusu olabilmektedir. Baba adayı tarafından, spermlerde hareketli bir sperm tespit edilememesi durumunda ise, yine aynı şekilde tedavinin iptali söz konusu olabilmektedir. Büyük ihtimal ile başarı sağlanan bu tedavi yönteminde, az da olsa bir iptal olma durumu da yer almaktadır.

Bekleme Süreci Nedir

Embriyo transferinin tamamlanmasından yaklaşık 2 hafta sonra, anne adayına hamilelik testi yapılır. Bu 2 haftalık zaman zarfı, fazlası ile sıkıntılı ve zorlu geçebilmektedir. Kendinizi bu zor döneme, tedaviye başlamadan önce hazırlamanızda her zaman yarar bulunur. Çünkü böyle uzun ve yorucu bir tedavinin ardından, her zaman için başarılı sonuç sağlanamayacağını, tedaviye başlamadan önce bilmeniz gerekmektedir. Yapılan birçok araştırmanın sonucunda, elde edilen en iyi başarı oranı 2.ve 3 denemelerde gerçekleştiğini ifade ediliyor. Bu bekleme süresi boyunca, kendinize meşgale bulacak herhangi bir hobi edinmeli ve fazlası ile rahat davranmanız gerekmektedir. Çünkü yaşanan yoğun stres neticesinde, hamile olabilme ihtimaliniz, büyük bir oranda tehlike içerisine girer.

Tüp Bebek İçin Sigara, Alkol ve Beslenme Süreyi Etkiler Mi

Tüp bebek tedavisinin uygulamasına başlamadan önce, sigara ve alkol kullanımını bırakmak gerekmektedir. Baba adayının sigara tüketmesi halinde, tedaviye başlamadan en az 2 ay önce sigarayı bırakmalıdır. Çok fazla kiloya sahip olan anne ve baba adaylarının, tüp bebek tedavisine başlamadan önce, vücutlarında bulunan fazla kilo ve yağlarından kurtulmaları, tedavisinin sonucunda başarı sağlanabilmesi açısından önemlidir. Fazla kilo, tüp bebek tedavisini olumsuz açıdan etkilemektedir. Bunun neticesinde de başarı oranlarında azalma görülür. Bu konuda, sadece tüp bebek tedavisi ile sınırlı değildir. Bebek sahibi olamıyor ve tedavi olmayı da istiyorsanız, mutlaka tedaviye başlamadan en az 3 ay öncesinden sigara, alkol ve buna benzeyen zararlı ve bağımlılık yaratan maddelerden mümkün oldukça kaçınmanız, tedavinin neticesi açısından yararlı olacaktır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...