Tüp Bebek Yöntemi Nasıl Uygulanır?

Tüp Bebek Yöntemi Nasıl Uygulanır?

Yumurtanın, spermlerin laboratuvar ortamında birleştirilmesi ve gelişen embriyonun sonrasında anne rahmine yerleştirilmesi işlemine Tüp bebek denilmektedir.

Tüp Bebek Nedir?

Anneden alınan yumurtanın, babadan alınan spermlerin laboratuvar ortamında birleştirilmesi ve gelişen embriyonun sonrasında anne rahmine yerleştirilmesi işlemine Tüp bebek denilmektedir.

Tüp bebek Aşamaları Nelerdir?

İlk olarak yumurtaların geliştirilmesi aşaması ile tüp bebek işlemine başlanır. Yumurtaların çatlatılarak laboratuvar ortamına alınması için her annede farklı bir zaman işlemektedir. Bu yumurtaların çatlatılması için gereken süreye karar verildikten sonra anneye hormon verilerek yumurtaların çatlatılması sağlanır. Çatlatma sağlandıktan sonra anneden bu yumurtaların alınması gerekmektedir. Bu yumurtaların alınması için ortamın hijyenik olması gerekir ve anne bayıltılmalıdır. Sonra bu yumurtalar gerekli cihazlarda bekletilerek mikroenjeksiyon işlemi için hazırlanmaya bırakılır.

İkinci yapılan işlem babanın sperm vermesi işlemidir. Babadan alınan spermler santrifüj edilerek en kullanılır spermlere ulaşılır. Bu sayede anneden alınan yumurtalar ile babadan alınan spermler mikroenjeksiyon işlemi için hazır hale getirilir.

Tüp Bebek Yönteminde Mikroenjeksiyon İşlemi Nedir?

Anneden alınan yumurta, babadan alınan spermin laboratuvar ortamında birleştirilmesi işlemine denilmektedir. Eskiden tüp bebek işlemi için uygulanan yöntem daha değişikti. Her yumurtanın yanına spermler konularak bu yumurtaların sperm tarafından döllenmesi beklenirdi. Fakat mikroenjeksiyon işlemi ile bu durum değişti ve daha kullanışlı hale getirildi. Artık laboratuvar koşullarında spermin yumurtayı döllemesi işlemi insan eli ile yapılmaktadır. Bu sayede spermin yumurtayı döllemesi şansa bırakılmamaktadır. Bu işlem gerçekleştikten sonra embriyo her gün düzenli olarak kontrol edilir. Ve embriyo gelişme gösterirse bu anne rahmine yerleştirilerek mutluluğa bir adım atılmış olunur.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...