Zeka Gelişimi İçin Hamilelikte İlk 3 Aya Dikkat!

Zeka Gelişimi İçin Hamilelikte İlk 3 Aya Dikkat!

Uzmanlar, Bebeklerin zeka gelişimine hamilelik döneminde alınacak özel besinlerle yön verilebilir ifadesini kullanıyor.

Bebeklerin zekâ gelişimine hamilelik döneminde alınacak özel besinler yön verilebiliyor. Hamileler liçin ilk üç aynıdaki anne beslenmesinin bunda önemli rol oynadığı belirtiliyor.

Uzmanlar hamilelik döneminde doğru beslenmenin hem anne hem de bebeğin sağlığı için çok önemli olduğunu dile getiriyor. Memorial Ataşehir Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü'nden Op. Dr. Bilgi Gökcan, hamilelikte beslenme konusunda dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında Önemli açıklamalarda bulundu. Op. Dr. Bilgi Gökcan, 'Anne adayının doğru bir beslenme programı uygulaması, bazı özel besinleri tüketmesi bebeğin fiziksel gelişimine olumlu etki ettiği gibi kadar zekâ düzeyinin yüksek olması için de gereklidir" dedi.

Bebeklerin zeka gelişiminin anne kamında başladığını dile getiren Gökcan. "Bunun için özellikle 1-3. aylar arasındaki dönemde beslenme oldukça önemlidir. Bebeğin sağlıklı fizyolojik ve zekâ gelişimi için demin folik asit, iyot, çinko, vitamin B, Omega-3 ve Omega-6 vağ asitleri gibi vitamin ve minerallerin gerekli besin kaynaklarından sağlanması gerekmektedir" ifadelerini kullandı. 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...