Süper Arıların Ürettikleri, Mucizevi Besinler!

Süper Arıların Ürettikleri, Mucizevi Besinler!

Bal, arısütü, polen ve propolis gibi arı ürünleri doğanın ve arıların insanlara sunmuş olduğu mucizevî birer besin kaynağıdır.

Apiterapi Nedir ?

Çok eski dönemlerden beri  Asya ülkelerinde birçok rahatsızlığın tedavisinde arı ürünleri kullanılırken, günümüz Avrupa ülkelerinin genelinde arı ürünleri ile tedavi  bir kullanım alışkanlığı haline gelerek , market raflarında sürekli kullanılan ürünler olarak yerini almıştır. Doğanın bizlere sunmuş  olduğu eşsiz iyileştirici gücü, geçmişten günümüze kadar gelerek, arı ürünleri ile yapılan doğal tedavi yöntemine ise Apiterapi denir.

Arı Sütü Nedir ?

Peltemsi madde süte benzemesi nedeni ile Arı Sütü ismini alarak apiterapide sıklıkla kullanılır. Özellikle çocukların gelişim dönemlerinde tercih edilen arı sütü diğer arı ürünlerinde de olduğu gibi komplex bir özelliğe sahiptir. Arıların kraliçe arının beslenmesi için üretmiş oldukları arı sütü,  İçerisinde B vitaminlerinin tamamı ile A, C, D, E vitaminleri, pek çok aminoasit, hormon ve enzim bulunmaktadır. Aynı zamanda güçlü bir karbonhidrat ve protein kaynağıdır. TÜBİTAK’ın yaptığı çalışmalarda arı sütünün bazı etkilerine değinilmiştir.

Propolis Nedir ?

Bir diğer arı ürünü olan propolisin de ise 150 den fazla bileşeni vardır. En büyük özelliği arıların propolisiantiviral, antibiyotik, antifungal olarak kullanmasıdır. Arıların bal çevresinde salgılamış oldukları propolis , bazı zararlı dış etiklerden  korumak  görevi  ile üretirken, Propolis'in bu özelliğinin insanlar üzerinde de etkili olduğuna dair bazı araştırmalar yapılmıştır.

Polen Nedir ?

Arıların çiçeklerden topladığı polen de şifa amaçlı kullanılan arı ürünleri arasındadır. Arı ürünlerinin ortak özelliklerinin bağışıklığa destek verici, cinsel gücü arttırıcı, enerji ihtiyacını karşılayıcı, sperm ve yumurta kalitesini arttırıcı olduğu iddia edilmektedir. Tüm ürünlerin yoğun bileşimler içermesi sebebiyle apiterapi alternatif tedavi yöntemleri içerisinde önemli bir yer edinmiştir.

Doğal apiterapi ürünleri Türkiye de polen, arı sütü ve bal karışımı bulabileceğiniz gibi, damla, kapsül formunda da eczane ve Vital ürün satışı yapılan yerlerden rahatlıkla temin edilebilmektedir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...