Beslenme Konusunda Sanki Kandırılıyoruz

Beslenme Konusunda Sanki Kandırılıyoruz

Kolesterolü artırdığı için yumurtadan, şişmanlattığı için karbonhidratlardan uzak durmalı ya da günde 8 bardak su içmeli.

Kolesterolü artırdığı için yumurtadan, şişmanlattığı için karbonhidratlardan uzak durmalı ya da günde 8 bardak su içmeli gibi beslenme önerilerinin doğruluğu tartışılıyor.

Reuters ajansına bilgi veren Doğu Washington Üniversitesi'nden fizyolog Wendy Repovich, yumurtanın sarısında bulunan kolesterol miktarının sağlık riski yaratacak oranda olmadığını söyledi.

Çoğu kişinin bu nedenle yumurtadan uzak durduğunu belirten Repovich, kalp-damar rahatsızlığı bulunanlarda doktorun yumurtadan uzak durulmasını tavsiye edebileceğini, ancak günde bir ya da iki yumurta yemenin kolesterol düzeyinde farklılık yarattığını gösteren araştırmalar bütünü olmadığını belirtti. Diyetlerden çıkarılan karbonhidratların şişmanlattığı konusundaysa Repovich, ortalama ölçülerde karbonhidratın doğrudan kilo artışına neden olmadığını söyledi. Repovich, günde sekiz bardak su içme önerilerine ilişkin olarak da günlük kaybedilen suyu yerine koyma ihtiyacı olduğunu vurguladı. Repovich, günde 2 litrelik bir suya gerek olmadığını belirtti. Ellerinde su şişeleriyle gezenleri hatırlatan Repovich, çoğu kişinin beslenmelerindeki diğer kaynaklardan da su ihtiyacını karşıladıklarını anlamadıklarını, aşırı suyun vücutta sodyum dengesizliğine neden olabileceğini kaydetti.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...