En Faydalı Yemek

En Faydalı Yemek

Aileyle akşam yemeği çocuklarda sigara, alkol ve madde bağımlılığını engellerken dil gelişimini olumlu etkiliyor, aidiyet duygusu aşılıyor.

Aileyle birlikte yenilen yemekler sadece aile birliğinin sembolü değil. Aileyle akşam yemeği çocuklarda sigara, alkol ve madde bağımlılığını engellerken dil gelişimini olumlu etkiliyor, aidiyet duygusu aşılıyor.

ABD'de geçen yıl 4 bin 746 çocukla yapılan bir araştırma, birlikte yenilen yemeklerin sigara, alkol ve uyuşturucu kullanımı ile depresyon riskini düşürdüğünü, intihar eğilimini azalttığını ve okul başarısını artırdığını ortaya koydu. Columbia Üniversitesi'nin 2004'deki bir araştırması ise aileyle birlikte haftada iki ya da daha az akşam yemek yiyen çocuklarda, beş ya da daha çok akşam yemek yiyenlere göre içki, sigara ya da madde kullanımının bir buçuk kat fazla olduğunu gösterdi. Minnesota Üniversitesi nin araştırmasına göre aileyle birlikte yemek yiyen kızlarda yeme bozukluklarına daha az rastlanıyor.

Harvard Üniversitesi tarafından 1996 yılında yürütülen bir başka çalışma da aile yemeklerinin çocukların dil gelişimi ve iletişim için çok faydalı olduğuna ilişkin. Ancak aileler yemekte çocuklarla sebzelerini ye demekten daha fazla iletişim içinde olmalı. Birlikte yemek yemek çocuklarda aidiyet duygusunu da geliştiriyor.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...