Folik Asit Ye Depresyona Girme

Folik Asit Ye Depresyona Girme

Bilim adamları, ıspanak, fındık ve yumurta gibi folik asit açısından zengin besinlerin, depresyon riskini azalttığı görüşünde.

Bilim adamları, ıspanak, fındık ve yumurta gibi folik asit açısından zengin besinlerin, depresyon riskini azalttığı görüşünde. Folik asit açısından zengin besinlerin depresyonu önlediği ortaya çıktı.

Norveçli bilim adamları 6 bin kadın ve erkek üzerinde yaptıkları araştırmalarda, bir amino asit olan Homocystein seviyesi yüksek olanların, bu asit seviyesinin düşük olduğu kişilere göre depresyona girme riskinin iki kat daha fazla olduğunu gözlemledi. Araştırmanın sonucu, folik asitin antidepresan ilaçların etkisini güçlendirdiğine dair tezi de destekliyor.

Vitamin B kompleksi içindeki folik asit, Homocystein gibi çeşitli proteinlerin eritilmesine katkıda bulunuyor. Vücut yeterince folik asit alamadığında, kandaki Homocystein seviyesi artıyor, bu da sağlığı olumsuz yönde etkiliyor. Uzmanlar, "Bu araştırma gösterdi ki folik asit sadece bedensel değil, ruh sağlığı açısından da çok önemli" diyor. Vücutta folik asit eksikliğinin başlıca belirtileri ise konsantrasyon bozukluğu ve sinirlilik.

Folik asit en çok ıspanak gibi yeşil sebzeler, tahıl, yumurta, maya, fındık ve ciğerde bulunuyor. Fazla kahve içmek ve düzenli alkol tüketimi de kandaki Homocystein seviyesinin yükselmesine, yani depresyona girme riskinin artmasına neden olabiliyor.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...