Takviye Edici Bitkisel Droglar Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Takviye Edici Bitkisel Droglar Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Op. Dr. Ömer Aydın takviye edici bitkisel droglar hakkında bilmeniz gereken her şeyi cevaplıyor.Fitoterapi Nedir?

Son yıllarda kimyasal ilaçların yetersiz kaldığı durumların fark edilmesiyle birlikte tıbbi bitkilerden yararlanılması ön plana çıkmıştır yine son yıllarda Avrupa da hekimler reçetelerinin büyük bir bölümüne takviye edici gıdalar ve bitkisel droglar yazmaktadır. Ülkemizde de yakın dönemde bitkilerle tedaviye yönelim artmıştır. Bu konuda başvurduğumuz en doğru tedavi yöntemi ise, fitoterapidir.

Fitoterapi Nedir?

Fitoterapi, takviye edici tıbbi bitkiler sayesinde hastalıkların insan vücuduna bulaşmasını önleyen ve iyileşme süresinin hızlandırılmasına katkıda bulunan bir yöntemdir. İnsanlığın varoluşundan bu yana sağlığın korunmasında ve iyileştirilmede tıbbi bitkiler kullanılmıştır.

Fitoterapi tedavilerinde asıl mesele hastalıklara yakalanmamak olduğu için bunun korunmasındaki en büyük etken ise bağışıklığın güçlü tutulmasıdır.

Bağışıklık sisteminin etkileri nelerdir?

Vücudumuzda sağlığın korunmasında en etkili olan sistem bağışıklık sistemidir. Eğer bağışıklık sistemi güçlüyse hastalıklara yakalanmayız ve yakalandığımızda ise daha kolay atlatırız. Takviye edici bitkisel droglarında en büyük gücü bağışıklık sistemini zinde tutmaktır.

Bağışıklık sistemi güçlü ise vücudumuz dış düşmanlara karşı yani virüslere, mikroplara karşı güçlü bir kalkan oluşturur. Vücudumuzun iç düşmanları ise kanserdir. Bağışıklık sistemimiz güçlü olursa kansere karşıda güçlü bir koruma sağlar. Bağışıklık sistemi her şeyin başıdır. Hastalanmamakla başlayıp tıbbi tedavinin son sürecine kadar büyük bir öneme sahiptir. Bu sebeple doğru bitkisel droglar kullanarak bu sürecin daha kolay atlatılmasında fayda vardır.

Fitoterapiden yararlanmak için neler yapılmalı?

Bitkisel drogların yararlı olmadığı ve tedavi etmediği herhangi bir hastalık yoktur. Fakat hangi hastalıkta hangi gıda takviyesinin kullanılması gerektiğini doğru bilmek gerekmektedir. Bu sebeple doğru dozajlarda üretilmiş firmalardan satın alınmalı ve alanında uzman kişilerden bilgi edinilmelidir.

Fitoterapiden yararlanmanın en etkili yöntemi ise bitkilerin özünü kullanmaktır. Bütün bitkiler için bu durum geçerlidir. Örneğin enginarın özü(ektraktı) steril laboratuvar ortamında çıkarılarak hastaya doğrudan takviye edici gıda olarak verildiğinde bağırsaktan direk emilerek karaciğeri desteklemektedir.

Bitkisel drogların doğru kullanılması için en etkili yöntemler nelerdir?

Bitkisel drogların doğru kullanılması ve kana daha hızlı karışması için su veya yağda çözündürülmesi gerekmektedir. Bu çözücü sıvılarda doğru uzman kişilerin laboratuvar ortamında gerçekleştirmesi gerekmektedir. Ayrıca bu çözücüler doğru dozajda kullanılarak yapılmalıdır. Bu bitki özeri de kulaktan dolma bilgilerden ziyade uzman kişiler tarafından doğru teşhis ile tavsiye edilmelidir.

Bitkisel drogları nerelerden temin etmeliyiz?

Bitkisel drogları, alanında uzman kadroya sahip ve kaliteli bitki özleri temin eden firmalardan temin etmek gerekmektedir. Takviye edici gıdalar, laboratuvar ortamında analizi yapılan ve modern tesislerde üretimi olan firmalardan alınmalıdır. Halkın sağlığını koruyan ve bu işi para için değil insan sağlığını korumak için üreten firmalar tercih edilmelidir. Tesisini geliştirmiş ve bu konuda her tür streril koşullarıyla güven veren firmalardan ürün satın alınmalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...