Enzim Peelingin 6 Faydası Var!

Enzim Peelingin 6 Faydası Var!

Kahverengi lekeleri cildi soymadan açan yeni yöntem. Enzim Peelinginin diğer kimyasal peeling çeşitlerinden farkı nedir?

Yaz mevsiminin cildimizde miras olarak bıraktığı kahverengi lekelerin rengini açmak için kullanılan çeşitli yöntemlere günümüzde yeni bir seçenek daha eklendi: Enzim Peeling. Her cilt tipine, her mevsimde uygulanabilen bu peelingin soyucu etkisi yok denecek kadar az olduğu için işlemden hemen sonra günlük yaşama dönülebiliyor!

Yaz mevsimi bitip sonbahar-kış geldiğinde, tatilin bize bıraktığı miras cildimizdeki kahverengi lekeler oluyor. Yüz, boyun, dekolte bölgesi, sırt ve ellerimizin üzerinde yoğunlaşan bu lekeler, günlük yaşamda rahatsızlık veriyor. Lekelerden kurtulmak için kullanılan çeşitli yöntemlere yeni bir yöntem daha eklendi: Enzim Peeling. Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Yasemin Saray, bu yöntemin başlıca 6 avantajını şöyle sıralıyor:

  • Leke tedavisinde çok etkili.
  • Çok kısa sürede sonuç alınıyor.
  • Uygulama ağrısız oluyor.
  • Her cilt tipine uygulanabiliyor.
  • Yan etkisi yok.
  • Her mevsimde yapılabiliyor.

Enzim Peeling Cilt Lekelerini Nasıl Tedavi Ediyor?

Cilt lekeleri derinin rengini oluşturan pigment (melanin) miktarının aşırı artmasından kaynaklanıyor. Enzim peeling melanin oluşmasını sağlayan tirozinaz adı verilen bir enzimi baskılıyor. Bu enzimin baskılanması ile lekeli bölgelerde melanin oluşumu azalıyor ve renk açılıyor.

Enzim Peelingin Diğer Kimyasal Peeling Çeşitlerinden Farkı Nedir?

Bilinen kimyasal peelingler hasar görmüş olan cildin üst tabakasını soyarak etki ediyor. Enzim peeling ise ciltte lekelerin oluşumuna neden olan melanini azaltarak cildin rengini açıyor. Bu nedenle leke tedavisinde diğer kimyasal peelinglere göre çok daha etkili olabiliyor. Bu yöntemin başarı oranı yüzde 90-95 arasında değişiyor. Soyucu etkisi yok denecek kadar az. Bu nedenle kişi uygulamadan hemen sonra aynı gün normal yaşantısına, günlük aktivitelerine dönebiliyor. Her cilt tipine, her mevsimde uygulanabiliyor.

Hangi Tip Lekeler Yok Edilebiliyor?

Bu peeling ile yaşlılık lekesi olarak bilinen lentigolar, güneş lekesi ve hamilelik lekesi olarak bilinen melazma ile akne izleri olmak üzere birçok leke tedavi edilebiliyor.

Hangi Bölgedeki Lekeler Tedavi Edilebiliyor?

En sık yüz, boyun, dekolte bölgesi, sırt ve el üzerlerine uygulanmakla birlikte leke bulunan diğer bütün vücut bölgelerinde de kullanılabiliyor. Üstelik bilinen önemli bir yan etkisi yok. Hassas cildi olanlarda 24 - 48 saat içinde kendiliğinden düzelen kızarıklık ve kaşıntılar görülebiliyor.

Kaç Seans Tedavi Gerekiyor ve Olumlu Etkiler Ne Zaman Görülüyor?

Genellikle uygulamadan bir hafta sonra lekelerde açılma başlıyor ve 4-6 hafta içinde de tamamen kayboluyor.

Lekelerin tekrar etmesini ve yeni lekelerin oluşmasını engellemek için yapılması gereken en önemli şey ise hayat boyu güneşten korunmak.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...