İplikle Yüz Askılama

İplikle Yüz Askılama

Zaman ilerledikçe elmacık kemiği üzerindeki, yanak çene ve boyun bölgesindeki yumuşak dokular aşağı doğru yer değiştirir.

Zaman ilerledikçe yer çekiminin ve hücre yaşlanmasının etkisiyle, elmacık kemiği üzerindeki, yanak çene ve boyun bölgesindeki yumuşak dokular aşağı doğru yer değiştirir. Elmacık kemiği üzerindeki dokuların aşağı kayması gözaltına çökük, yorgun bir ifade verir. Kılçıklı iplikler yüz gençleştirmede bütün dünyada neştersiz yüz gençleştirmede bir devrim olarak yeni bir dönemi başlatıyor. Sonuç zahmetsiz, güvenilir ve hızlı bir etki. Bu döngüyü geri çevirmek için en etkili yöntemlerden biri de sarkan bölümleri geriye doğru çekmek ve asmaktır. Ancak ileri yaşlardaki ciddi deri sarkmaları için geçerli bir yöntem değildir. Burada tek ve en etkili seçenek hala cerrahi yöntemdir. İpliklerle yüz askılama yeni bir yöntem değil. Ancak yıllar içinde kullanılan iplikler evrim geçirdi ve bugün kılçıklı ipliklerle mükemmele yakın bir sonuca ulaşıldı. Geçen senelerde kullanılan normal iplikler zaman içinde hem aşağıdan hem de yukarıdan gevşeyerek yaklaşık 1 yıl sonra kasların hareketleri, cildin ağırlığı ve yerçekimi nedeniyle etkisini tamamen yitiriyordu. Dikişlerin çabuk kurtulmasını önlemek için daha sonra balık kılçığı şeklindeki iplikler geliştirildi. Kesi ve dikiş yok, çok daha uzun etkili ve işlem sadece 45 dakika sürüyor. Yani hasta bir gün sonra sosyal yaşamına ve işine geri dönebiliyor.

Yüzde; kaşlarda, yanaklarda, çene kenarında, çok başarılı sonuçlar alınıyor. Kılçıklı ipliklerde; ip boyunca sağlı sollu kılçık biçiminde minik çıkıntılar bulunuyor. Saçlı deriden çıkarılan uç yukarı doğru çekildiği zaman ise bu minik şemsiyeler geriye doğru açılarak dokuları sımsıkı yakalıyor. Cilt altı dokular zarar görmeden, yüze istenen form verilebiliyor. Kaşlar kaldırılıyor, çene yanlarındaki ve boyundaki gevşeklik gideriliyor, istenirse çene ucu öne alınabiliyor, boyundaki bantlar yok ediliyor. Yani yüz sıkı bir topuz yapılmış hale getiriliyor.

Zaman içinde yerçekimi ile cilt yeniden düşmeye başlıyor. Ancak bu süreç kılçık ipliklerde eskiye nazaran çok daha geç oluyor. Bu yöntemle kişinin yaşı yaklaşık 10 yaş geriye çekilebiliyor. Erken yaşlarda cildinde sarkmaları olanlar ya da yorgun bir ifade taşıyanlar için ideal olan bu yöntemin en büyük avantajı iz bırakmaması, üstelik morluk ve şişlik olmaması da tercih sebepleri arasında önemli bir yer tutuyor.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...