Sağlığın Göstergesi Cilde Dikkat

Sağlığın Göstergesi Cilde Dikkat

Dr. Ata Nejat Ertek, bazı hastalıkların cilt aracılığıyla sinyal verdiklerini söyledi, Ciltte görülen olumsuz gelişmeler hafife alınmamalı dedi.

Cildin aşırı kuruluk nedeniyle pul pul dökülmesinin A vitamini eksikliğinin belirtisi olabileceğini söyleyen Dr. Ertek, şu bilgileri verdi: "A vitaminin yetersiz alınması ciltte kuruluğa neden olur. Bu nedenle A vitamini içeren besinler, çinko, E vitamini ve Omcga-3 yağ asidi takviyesi cildinizi nemlendirecektir. Bu durumda sigara içmemelisiniz.

Kışın bile günde en az 2 vitamini sağlı litre su içmelisiniz. Demir eksikliği ve kansızlık cildinizin soluk görünmesinin nedenlerinden bazılarıdır. Beta karolen içeren portakal, karpuz, domates gibi yiyecekleri tüketmelisiniz. Dudaklarda yara ve uçuk varsa, B ve D vitamini eksikliği, sağlıksız beslenme, demir eksikliği söz konusudur.

Stres, üzüntü, endişe de bu rahatsızlığa yol açabilir. Tırnak kırılması, kalsiyum,  magnezyum, D vitamini ve çinko eksikliğinden kaynaklanır. Koyu yeşil yapraklı sebze, süt ürünleri, kuruyemiş, güneş ışığı ve zeytinyağı bu rahatsızlığı gidermeye yardımcı olur."

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...