Cinsellik ve Medya

Cinsellik ve Medya

Cinsel çağrışımlar içeren müzik, magazin, televizyon programları ve filmlerin gençlerin daha erken yaşta cinsel ilişkiye yönelmesine yol açtığını ortaya koydu.

ABD'de yapılan bir araştırmada, cinsel çağrışımlar içeren müzik, magazin, televizyon programları ve filmlerin, gençlerin daha erken yaşta cinsel ilişkiye yönelmesine yol açtığını ortaya koydu.

Araştırmayı kaleme alan Kuzey Carolina Üniversitesi'nden Jane Brown, “Çocuklar medyada ne kadar çok cinsellikle ilgili unsurlara maruz kalırlarsa cinsel yaşamlarının o kadar erken başladığı ilk kez saptandı” dedi.

Araştırma, 12-14 yaş arasındaki 1017 genç arasında yapıldı. Daha önce bu konudaki araştırmalar, sadece televizyonun etkisiyle ilgili olarak yapılmıştı. Araştırmada, 2 yıl süresince gençlerin cinsel içerik taşıyan filmler, televizyon şovları, müzik ve magazin programlarından nasıl etkilendiğine bakıldı.

Gençlerin ne kadar çok bu tür unsurlara maruz kalırlarsa o kadar erken cinsel faaliyet içine girdikleri saptanan araştırmada, bu tür programları çok izleyen beyaz gençlerin 14-16 yaş arasında cinsel ilişkiye girme olasılığının, az izleyenlere oranla 2,2 kez daha fazla olduğu belirlendi.

Araştırmada, ailelerin çocuklarıyla cinsellik konusunu zamanında ve kapsamlı bir şekilde konuşmadığı, bunun yarattığı boşluğu “cinselliği risksiz ve eğlenceli bir şey olarak gösteren” medyanın doldurduğu belirtildi.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...