Hipertiroidi Hastaları Erken Boşalıyor

Hipertiroidi Hastaları Erken Boşalıyor

Erken boşalma sorunu yaşayan hipertiroid hastası erkeklerin çoğunda sekiz haftalık ilaç tedavisinin ardından cinsel performansında iyileşme...

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı ve Endokrinoloji Bilim Dalı'nda görev yapan hekimlerin Ege Bölgesi'nde yürüttükleri araştırma, ABD'de yayınlanan Journal Urology dergisinin Mart sayısında yer aldı. İngiltere'de yayınlanan Daily Mail gazetesinin de haberini yaptığı araştırmayı 2.5 yıldır yürüten Prof. Dr. Adil Esen ve Doç. Dr. Abdurrahman Çömlekçi, hipertiroidi olan hastalarda erken boşalmanın üç kat fazla olduğunu tespit ettiklerini duyurdu.

2008 Amerikan Üroloji Kongresi'ne sundukları çalışmanın en iyi çalışmalardan biri olarak değerlendirildiğini belirten Prof. Dr. Esen, şunları söyledi: 
"Erken boşalma sorunu yaşayan hipertiroid hastası erkeklerin çoğunda sekiz haftalık ilaç tedavisinin ardından cinsel performansında iyileşme yaşandı, boşalma süreci saniyelerden birkaç dakikaya uzadı. Ayrıca erken boşalma problemi olan erkeklerde eğer sıcak basması, yorgunluk, kalp çarpıntısı gibi hipertiroidi bulguları varsa, bu hastaların hipertiroidi yönünden değerlendirilip tedavi edilmesi mümkün olabilir."

Tedavi Mümkün

İstanbul Üniversitesi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof . Dr. Bülent Alıcı da erken boşalma sorunu yaşayan erkeklerin çoğu zaman kime başvuracağını, ne yapılması gerektiğini bilmediğini belirtti. Erken boşalma ya da tatmin duygusunun beyinde serotonin maddesi ile ilişkili olduğunu söyleyen Prof. Dr. Alıcı, 'Bu klinik araştırma ile hipertiroid hastalarının yüzde 70'inde erken boşalmanın görüldüğü ve ilaçla tedavi edilebildiğini ortaya koyuyor.'

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...