Çocuklarda Tuvalet Eğitiminin Yaşı

Çocuklarda Tuvalet Eğitiminin Yaşı

Tuvalet eğitimine erken başlamanın çocuk için stresli olabileceğine dikkat çeken Nathan: Kızlar tuvalet alışkanlığını erkeklerden daha erken kazanıyor.

Çocuklarda Tuvalet Eğitiminin Yaşı

Pediatrics dergisinde yayımlanan habere göre, Pennsylvania eyaletindeki Philadelphia Çocuk Kliniği'nde görevli bilim adamları, tuvalet eğitimini 27 aylıktan önce alan çocukların tuvalet alışkanlığını, bu yaştan sonra tuvalet eğitimine başlanan çocuklardan daha erken kazanmadığını ortaya çıkardılar. Tuvalet eğitimine erken başlamanın hem çocuk, hem de ebeveynler için stresli olabileceğine dikkat çeken Nathan Blum, kızların tuvalet alışkanlığını genelde erkeklerden daha erken kazandığını kaydetti. Buna göre, kızlar ortalama 3 yaşında, erkeklerse kızlardan 3 ay sonra tuvalet alışkanlığını kazanıyor.

Çocuklarda Tuvalet Eğitiminin Araştırması

Araştırma çerçevesinde 400 çocuğun verilerini incelediklerini söyleyen Blum, tuvalet eğitimine 27 aylıktan önce başlanan çocukların 10 ila 14,5 ay içinde, bu yaştan daha sonra eğitime başlanan çocuklarınsa 5 ila 9,5 ay içinde tuvalet alışkanlığı kazandığını ifade etti.

Çocuklarda Tuvalet Eğitimi Süresi? 

Yürümeye başlayan çocuğa lazımlığı kullanmayı öğretmek bir gecede yapılacak bir iş değildir. Tuvalet eğitiminde sabırlı olmak çok öemlidir. Genellikle 3 ila 6 ay sürer, ancak bazı çocuklarda daha fazla veya daha az zaman alabilir.

Bilim adamları, her çocuğun gelişiminin farklı olduğunu ve tuvalet alışkanlığının da buna göre değişkenlik gösterdiğini söylediler.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...