Kilo Vermenin Temel Kuralı Azimli Olmak

Kilo Vermenin Temel Kuralı Azimli Olmak

Bazı kişiler, doğuştan şanslıdır, metabolizmaları daha hızlı çalışır ancak kilolarınızdan genlerinizi sorumlu tutmayın.

Kilolarınızın sorumlusu sadece genler değil! Bazı kişiler, doğuştan şanslıdır, metabolizmaları daha hızlı çalışır ancak kilolarınızdan genlerinizi sorumlu tutmayın, kilo vermek için sizin de yapabilecekleriniz var.

Kilolarınızın tek sorumlusu olarak ailenizi görmeyin. Genetik yatkınlık önemlidir ancak bazı hataların önüne geçerek kilo vermeyi kolaylaştırabilirsiniz. Company dergisi de son sayısında bu konuya değinmiş ve kilo almayı etkileyen bazı hataları ve doğrularını sıralamış.

Kahvaltı Önemli

Gece metabolik hızınız düşer kahvaltı ederek onu tekrar hızlandırabilirsiniz. Bunun için mutlaka evden çıkmadan önce kahvaltı edin, muz elma gibi meyveleri de kahvaltınıza ilave edebilirsiniz.

Öğün Atlamayın

İş yoğunluğu, günlük koşuşturma derken öğle yemeklerini atlamayın. Dört saatten uzun süre aç kalmayın. Aralarda mutlaka su için, böylece kan şekeri seviyenizi dengede tutmayı sağlayabilirsiniz.

Egzersiz Zamanı

Sporun kalori yakmada önemli bir rolü olduğunu biliyoruz. Önemli olan sporun yapıldığı saat. Sabahları yapılan egzersiz metabolizmayı hızlandırır. Mümkünse akşam saat altıdan sonra egzersiz yapmayın.

Yağı Kesmeyin

Pek çok kişi kilo vermeye karar verdiğinde önce yağları keser. Oysa vücudumuza yararlı olan bazı yağları görmezden gelmek dengeyi bozar. Özellikle balık gibi besinlerden alacağımız yağların kalp sağlığı için de son derece yararlı olduğunu unutmayın.

Diyetlere Dikkat

Kilo vermek uğruna sürekli yeni diyetler denemeyin. Bu vücudunuzu sıkıntıya sokacaktır. Unutmayın ki haftada 1 kilodan fazla vermek metabolizmayı sarsar, sağlığınızı bozar.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...