Yenidoğanda Tırnak Bakımı

Yenidoğanda Tırnak Bakımı

Yeni doğmuş bebeğin gelişen vücut bölümlerinden biri de tırnaklarıdır. Tırnakları büyüme sürecinde normal düzeyde uzama gösterir.

Yeni doğmuş bir bebeğin, özellikle ilk defasında, tırnaklarını kesmek çok korkutucu olabilir. Bu yüzden anne ve babalar bebeklerinin tırnağını kesmeyi mümkün olduğu kadar geciktirmelidirler.

Fakat tırnaklarının uzamasına gereğinden fazla izin verildiğinde bebekler kendilerini tırmalayabilirler.
İyi bir tırnak makası edinin, ideal olarak tırnak makasları bebeklerin etlerine zarar vermeyecek yapıda olmalıdır. Küçük manikür makasları çok işe yarayabilir. Bazı anne babalar normal tırnak makası kullanmayı tercih ederler.
Bebeğin tırnaklarını uykuda iken kesmek daha kolaydır; çünkü bebek bu esnada hareketsizdir. Bununla beraber, yüzükoyun yatan bebeklerin tırnaklarını kesmek kolay olmayabilir.

Bu işi bebeğiniz uyanıkken yapmak isterseniz, ondan hiç yardım beklemeyin. Bebeğiniz daha makası ortaya çıkardığınız andan itibaren huysuzluğa başlayacaktır. Bebeğinin tırnaklarını keserken onu incitmekten korkan heyecanlı bir anne ya da baba ise bu durumdan daha da heyecanlanacaktır.
En iyisi bu işi iki kişiyle birlikte yapmaktır. Bu yüzden bebeğinizin tırnağını keserken ellerini tutacak birinin yardımcı olmasını sağlamalısınız.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...