Diyet Mevsimi Başlıyor

Diyet Mevsimi Başlıyor

Havaların ısınması ve yaz mevsiminin yaklaşması, kışın alınan kiloların verilme zamanının geldiğine işaret ediyor.

Havaların ısınması ve yaz mevsiminin yaklaşması, kışın alınan kiloların verilme zamanının geldiğine işaret ediyor. Giyeceklerin incelmesi, deniz ve tatil planlarının yapılmaya başlanması kilolarla ilgili sorunları da beraberinde zihinlere taşıyor.

Şimdi kilolarından müzdarip çoğu kişi gazeteler, televizyon ve internette dolaşan, mucizeler sunan diyet yöntemleri, zayıflama önerileri ve ticari ürünler ile zayıflamaya gayret edecek. Su diyeti, yosun diyeti, lahana diyeti, İsveç diyeti gibi popüler olanların yanında binlerce ticari ürün piyasada alıcı buluyor. Ancak unutulmaması gereken en önemli nokta "insan vücudunun çalışma prensiplerinin binlerce yıldır değişmediği" gerçeğidir.

Bu nedenle zayıflamak için hangi yolu seçerseniz seçiniz, hangi ürünü kullanırsanız kullanınız mutlaka aşağıdaki gerçekleri ve önerileri aklınızda tutunuz.

• İnsan vücudunda depo edilmiş yağları vücuttan uzaklaştırmanın yolu onları enerji amaçlı kullanmaktır. Yağların idrarla, bağırsaklar yolu ile veya başka bir yolla vücuttan atılması diye bir durum söz konusu değildir.

• Hızla kilo verirseniz, vücudunuzu kızdırırsınız ve tasarrufa yöneltirsiniz. Vücudunuz daha az enerji harcayarak çalışmayı öğrenir. Bu hem yeniden kilo almanızı çok kolaylaştırır hem de metabolik hızınızı düşürerek sizi halsiz, yorgun, durgun ve uyuşuk yapar.

• Gerçek anlamda yağlarınızdan kurtulmak için mutlaka aldığınız enerjiden daha fazlasını harcamak zorundasınız. Anlaşılacağı gibi bunu gerçekleştirmek için daha fazla enerji harcamalı ve daha az enerji almalısınız. Yani havalar ısındıkça daha çok yürüyüş ve benzeri hareket yapmalı ve daha çok meyve sebze ağırlıklı beslenmelisiniz.

• Bir tür besin kaynağına dayalı diyetleri (protein diyeti, karbonhidrat diyeti) önemsemeyiniz. Ancak eğer egzersiz yapabiliyorsanız, proteinden zengin ve basit karbondihrattan fakir bir diyet daha çok işinize yarayabilir. Basit karbonhidratlar kabaca beyaz un, beyaz şeker ve glukoz/fruktoz şurupları ile yapılan tüm ürünlerdir.

  • • Sabah kahvaltınızı kesinlikle atlamayın.
  • • Öğle yemeğinin gereksiz olduğuna kendinizi inandırın.
  • • Akşam yemeklerinde çorba ve salata yemeyi alışkanlık haline getirin.

Bir dahaki kış mevsiminde yeniden kilo almamak için bu önerileri beslenme alışkanlığı haline getiriniz.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...