Göbek = Yaşlanma

Göbek = Yaşlanma

Meyve ve sebze ile beslenmek ve her gün düzenli hareket etmek şişmanlığı önlüyor ve ömrü uzatıyor....

Karın bölgesindeki şişmanlık hızlı yaşlanmanın simgesi kabul ediliyor. Prof. Dr. Mehmet Öz'e göre meyve ve sebze ile beslenmek ve her gün düzenli hareket etmek şişmanlığı önlüyor ve ömrü uzatıyor.

Karın bölgesindeki şişmanlık hızlı yaşlanmanın simgesi kabul ediliyor. Prof. Dr. Mehmet Öz'e göre bitki kimyasalından zengin meyve ve sebze ile beslenmek ve her gün düzenli hareket etmek şişmanlığı önlüyor ve ömrü uzatıyor. Bunamadan korkanlara ise Mehmet Öz, her gün zerdeçal tüketmelerini öneriyor.
Time Dergisi'nin bu yıl dünyanın en etkili 100 ismi arasında seçtiği Türk kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, Yaşlanmayı hızlandıran ön önemli şey göbekteki yağlar. Büyük göbek ortaya çıkınca yağlar böbreklere ve damarlara basınç yapıyor, tansiyon yükseliyor, karaciğeri zehirliyor, kolesterol miktarı artıyor. İnsülini baskılıyor ve şeker hastalığı gelişiyor.

Boş Gıda Şişmanlatıyor

Siz Genç Kalın isimli 5. kitabını yayınlayan kalp cerrahı Doktor Mehmet Öz'e göre uzun yaşamak için şeker, fast food, meşrubat gibi vitamin ve mineral fakiri gıdalardan kaçınmak şart:
“Yediğiniz gıda sağlıklıysa vücut kendiliğinden kaloriyi az kullanıyor. Yani şişmanlama riski azalıyor. Bu yüzden yediğiniz sebze ve meyvenin saf ve temiz olmasına özen gösterin. Örneğin meşrubat içtiğinizde vücut kaloriyi algılıyor. Ama alacağı vitamin mineral olmadığı için yeniden yeme ihtiyacı duyuyor. Bu yüzden renkli meyve ve sebzeleri bol tüketin. Saf şeker de boş gıda. Şeker kırılmış bir cam parçası etkisi yapıyor damarın içini çiziyor. Damar bu çizilmeyi ortadan kaldırmak için kolesterolü kullanıyor. Damarlar sertleşiyor paslanıyor. Damarlar bozulduktan sonra beyin de bozuluyor. Bunama riski oluşuyor.”

Kilo Vermek Cinsel Organı Büyütüyor

Doktor öz, cinsel sorunları olan göbekli kişilere de kilo vermelerini öneriyor:
Kilo vermek penisi büyütüyor. Niye mi büyütüyor? Çünkü kilo verince penislerini görebiliyorlar. Şişman insanlarda yağ nedeniyle penis kayboluyor. Düşünün ki her kaybettiğiniz 15 kilo için 2.5 santim penis kazanırsınız.
Sağlıklı yaşamak isteyenlere blendırdan geçirilerek hazırlanacak bir de içecek formülü var Doktor Öz'ün:
Lutein çok önemli bir bitki kimyasalı. Kanser riskini azaltıyor. Yeşil gıdalarda fazlasıyla var. Ben de bir içecek hazırladım her gün tüketiyorum. İçinde maydonoz, ıspanak, yeşil elma, kereviz, limon, zencefil ve buz var. Ailece tüketebilirsiniz. ABD'de Oprah'da televizyon şovunda içti ve çok beğendi.

Bunamaya Karşı Zerdeçal Tüketin

Yaşlılıkta bunamaktan korkanlar ise Doktor Öz'e göre her gün düzenli zerdeçal tüketmeli:
“Bunamanın en az görüldüğü yer Hindistan. Çünkü zerdeçalı yani köri sosunu çok tüketiyorlar. Hayvan deneylerinde zerdeçalın beyinde alzheimere neden olan yapışkan maddeyi azalttığı anlaşıldı. Her gün tüketilebilir.”

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...