Hemoroidde Lastik Bant Ligasyonu

Hemoroidde Lastik Bant Ligasyonu

İşlem, iç hemoroid memesinin tabanına lastik bir bant yerleştirerek hemoroide giden kan akımının engellenmesi esasına dayanır.

İşlem, iç hemoroid memesinin tabanına lastik bir bant yerleştirerek hemoroide giden kan akımının engellenmesi esasına dayanır. Kan dolaşımı kesilen hemoroid memesi birkaç gün içinde ölür ve dışkılama esnasında düşer.

Hangi Hemoroidlere Uygulanır?

Lastik bant ligasyonu tekniği 1,2 ve 3. derece iç hemoroidler için kullanımı uygundur. 4. derece hemoroidlerde yeterli bir tedavi yöntemi değildir. Dış hemoroidlerde, boğulmuş hemoroidlerde, hemoroid ile birlikte ameliyat gerektiren başka hastalık varlığında uygulanmaz.

İşlem İçin Bir Hazırlık Var Mıdır?

Ligasyon işlemi poliklinik şartlarında yapılabilir. Anestezi gerektirmez. Hastanın dışkısını yapmış olması yeterlidir. Kısa süreli (5-15 dk) bir işlemdir

Tek Seansta İşlem Biter Mi?

Genellikle bir seansta bir hemoroid memesine lastik bant ligasyonu yapılır. Ancak hastanın durumuna göre iki ayrı bölgeye de bant yerleştirilebilir. Her insanda üç hemoroid memesi olduğundan genellikle üç seansta işlem tamamlanmış olur.

İşlem Sonrası Yapılması Gerekenler Var Mı?

Sıcak su torbası üzerine oturmak kas kasılmasını ve ağrıyı azaltır. Gerekirse ağrı kesici kullanılabilir. Alkol almamak, anüse fitil dahil herhangi bir cisim sokmamak, aspirin gibi kanama yapıcı ilaçlardan sakınmak ve kabız olmamak gerekir.

İşlemin Yan Etkileri Var Mıdır?

  • İşlem sonrası ağrı olabilir. Bunun için sıcak su lastiğine oturmak ve ağrı kesici almak yeterlidir. Nadiren yerleştirilen bant çıkarılır.
  • Dokunun ölüp düşmesi sonrası kanama olabilir, genellikle kendiliğinden durur.
  • Lastik bağlama yöntemi nadiren dış hemoroidlerin boğulmasını tetikleyebilir.
  • Nadiren enfeksiyon gelişebilir. Bu durumda antibiotik kullanılır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...