Suda Egzersiz

Suda Egzersiz

Suya girdiğimiz andan itibaren yerçekiminin üzerimizdeki egemenliği ortadan kalkıyor. Suda yaptığımız hareketler özellikle eklemler ve kaburga üzerinde etkili.

Suya girdiğimiz andan itibaren yerçekiminin üzerimizdeki egemenliği ortadan kalkıyor. Suda yaptığımız hareketler özellikle eklemler ve kaburga üzerinde etkili hale geliyor. Ayrıca suyun havadan 50 kat daha fazla olan direnci sayesinde su içinde yaptığımız egzersizler de dolayısıyla daha hissedilir oluyor.

Bir atlayış... ve siz mükemmel bir yağ yakma formülünün içindesiniz. Vücudunu yüzerek forma sokanların sayısı giderek artıyor. Üstelik daha siz kulaç atmaya başladığınız andan itibaren fazla kalorilerinizi geride bırakmaya başlıyorsunuz. Uzmanlar, 400 kaloriden kurtulmak için sadece 30 dakika yüzmenin yeterli olduğunu belirtiyor. Üstelik, suda vücudun her bölgesinden eşit şekilde kilo veriliyor. Çünkü su, her yandan direnç yaratıyor böylelikle vücuttaki tüm kasların çalışması sağlanıyor. Bu da vücut proporsiyonunun düzgün olmasına yol açıyor. Peki, normal bir yüzme hızlı bir yüzmeye nasıl dönüştürülür? Sadece iyi bir teknikle... Kararlı olmak hızlandırır, enerji kaybını önler ve vücudun suda çok daha fazla yağ yakmasını sağlar.

Su egzersizleri: Artık kick-boks'dan step-aerobic'e kadar her fitness trendinin suda sonlanmasına şaşmamak gerekiyor. Çünkü suda yapılan egzersizler uzun vadede gerçek birer kalori yakıcı. Biliyor musunuz, suda yapılan 10 dakikalık spor karadaki yarım saatlik yürüyüşle aynı etkiye sahip. Üstelik su egzersizleri hem zamandan tasarruf etmemizi sağlıyor hem de su içinde daha fazla egzersiz figürü uygulamasına olanak tanıyor.

Dalga egzersizleri: Su içinde yapılabilecek o kadar çok hareket çeşidi var ki. İşte bunlardan biri eğlenceli oluşuyla da öne çıkan bir egzersiz türü; dalga kırmak... Kalçalarınıza kadar suyun içine girin. Önce sırtınızı dönerek gelen dalgalara karşı koymaya çalışın. Suyun gücüne karşı koymaya çalışmanız size önemli miktarda bir kalori harcaması yaptırır. Karın ve sırt kaslarınızı bu sırada gergin tutup kollarınızı iki yana açarak dengede durmaya gayret gösterin. Daha sonra yüzünüzü dönün ve düşmeden dalgalarla boğuşmayı deneyin.

Sualtı egzersizleri: Fazla derin olmayan suda yüzmeye çalışmak kadar eğlenceli bir şey yok. Tek ihtiyacınız olan dalgıç gözlüğü, şnorkel ve palet... Su altında paletlerle yüzmenin hem bacak hem de kalça kaslarını hayli güçlendirici etkisi var. Ayrıca karın ve sırt kaslarını ciddi bir şekilde güçlendiriyor. Ama dikkat; gücünüzün farkına varın ve asla sahilden fazla uzaklaşmayın...

Suyun Kaldırma Gücü

Tabii ki, suda yüzmek dışında birçok şey yapmak mümkün; bunlardan biri de dinlenmek... Rahatlatıcı, yavaş hareketlerle suyun kaldırma gücünün vücudu dinlendirici zevkine varabilirsiniz. Bu sırada omurganızın düz bir şekilde durmasına dikkat edin. Bu duruş özellikle sırt ağrılarından şikayet edenler için ideal bir rahatlatma yöntemi; aynı zamanda boynu ve bel bölgesini rahatlatıyor. Havuza ya da denize girerken bakteriyel sorunlarla karşılaşmamak için kulaklarınızı iyice kurulayın. Bakteriler kontak lensler için de zararlı olabilirler.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...