Uzun Yaşamak İçin %25 Daha Az Kalori

Uzun Yaşamak İçin %25 Daha Az Kalori

Araştırma çalışmasına göre, 6 ay boyunca yüzde 25 daha az kalorili yemek yenmesi halinde, bunun daha uzun ömür olmasına etkisi olabileceği belirtildi.

Amerikan Sağlık Birliği Journal'da yayınlanan bir ABD araştırma çalışmasına göre, 6 ay boyunca yüzde 25 daha az kalorili yemek yenmesi halinde, bunun daha uzun ömür olmasına etkisi olabileceği belirtildi.

Araştırma sonuçlarına göre, kaloriyi kısıtlayarak uzun ömür için en az iki önemli etken etkileniyor. İnsulin seviyeleri ve vücut ısısı.

Pennington Biomedikal Araştırma Merkezi'nden bir ekip, yaşları 25 ila 50 arasında erkek ve kadınları kalori-kısıtlı diyete 6 ay boyunca tabi tuttular. Böylece günlük kalori alımları yüzde 25 azaltılmış oldu.

Araştırmacılar, kalori kısıtlamasına gidenleri; diyet uygulamayanlar, yüzde 12.5 kalori kısıtlaması yapıp spor yaparak enerjilerini yakanlar veya 6 ay boyunca standart düşük kalori diyet uygulayanlar şeklinde karşılaştırdılar. Standart düşük kalori diyet uygulayanlar, kilolarının yüzde 15 ini verene kadar günde yaklaşık bin 800 ve 2 bin kalori aldılar.

Enerji alımını (Kalori) azaltmanın uzun dönem etkileri üzerine yapılan kapsamlı araştırma sonuçlarına göre bütün diyet uygulayanlar veya spor yapanlar kilo kaybettiler ve yağları azaldı.

Ancak kalori kısıtlama diyeti uygulayanların insulin seviyeleri düştü ve vücut ısıları azaldı. Ve DNA larına daha az oksitleme hasarı verildi. DNA'daki oksitleme hasarı biyolojik ve hücre seviyesinde yaşlanmanın bir göstergesi olarak biliniyor.

Araştırmacıların raporunda, "Bu etkilerin devamlı olup olmadığını ve insan yaşlanmasına bir etkisinin olup olmadığını anlamak için uzun dönem çalışmalar yapılmasına ihtiyaç var" denildi.

Missouri de Washington Üniversitesi tıp profesörü John Holloszy, konu hakkında, "Bu çalışma kalori kısıtlamanın uzun dönem etkilerinin araştırılacağı gelecekteki araştırmaların temelini oluşturuyor. Bu çalışmalarla kalori kısıtlamanın gerçekten insan hayatını uzatıp uzatmadığı görülebilecektir" dedi.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...