Zayıflamanın Kuralı Belli: Az Yemek Çok Hareket

Zayıflamanın Kuralı Belli: Az Yemek Çok Hareket

Yapılan geniş kapsamlı bilimsel araştırmalar düzenli hareket etmenin diyetten daha etkili olduğunu gösteriyor.

Yapılan geniş kapsamlı bilimsel araştırmalar düzenli hareket etmenin diyetten daha etkili olduğunu gösteriyor.

Hayatını tartı ibrelerini seyretmekle geçirenlerdenseniz, bunları sürekli yaşıyorsunuz demektir:

Yemek ve hareket.... Ama hangisi daha önemli: Az yemek mi, egzersizi arttırmak mı? Canlanın! Bir grup İngiliz araştırmacının 1000 ikiz kadın üzerinde yaptığı bir araştırmaya, fiziksel aktivitenin kilo vermedeki en etkili unsur olduğunu ortaya koymuş.

Düzenli egzersiz

Araştırmada yer alan deneklerin yüzde 56'sı normal kiloda, yüzde 37'si fazla kilolu ya da obez ve yüzde 7'si zayıf kategorisinde yer alıyor. Kadınların kilolarını etkileyen; diyet, sigara, hormon düzenleme terapisi ve fiziksel aktivite gibi faktörler göz önüne alındığında; araştırmacılar, fiziksel aktivitenin kadınların zayıflamasındaki en etkili faktör olduğunu saptamışlar. Üstelik bu egzersizler, hep bahsedildiği gibi aerobik ya da ağırlık kaldırma gibi daha ağır programlar içeren egzersizler olmak zorunda da değil... Araştırmanın sonuçlarına bakılırsa, golf ve bowling oynayan kadınlarda yağ oranının daha az olduğu saptanmış.

Estetik problemler

Aynı zamanda, estetik bir problem oluşturmanın dışında, sağlık açısından da risk teşkil eden, bel çevresindeki yağ oranının da bowling ve golf oynayan kadınlarda daha az olduğu bulgulanmış. Araştırmanın en heyecanlandırıcı ve ümit verici sonucuysa şu: Düzenli yapılan, orta yoğunluktaki egzersizler, genetiğin güçlü etkilerini silmek için yeterli görünüyor.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...