Spor Yapan Gebeler Daha Az Kilo Alıyor

Spor Yapan Gebeler Daha Az Kilo Alıyor

3 İlk 3 ay yaşanan bulantı ve kusmalar 20. haftadan itibaren beliren karın büyümesiyle gelişen bel ve kasık ağrıları, bunlara sadece birer örnek.

Birçok fizyolojik değişimin yaşandığı gebelik döneminde spor yapmanın bir çok faydası olduğunu söyleyen Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Faruk Onur Başeğmez, daha az kilonun faydalarını sıraladı.

Spor yapan anne adayları yapmayanlar göre 7 kilo daha az kilo alıyor. Kuvvetli karın kasları ve güçlü pelvik taban sayesinde normal doğumdaki ağrılara annenin itici gücü de eklenince rahat normal doğum kaçınılmaz hale geliyor.

Ani bebek ölümü, yüksek doğum ağırlığı gibi riskler taşıyan gebelik şekeri riski spor yapanlarda yüzde 27 daha az iken düzenli yapılan egzersiz ve sıvı tüketimi kabızlık şikayetini azaltıyor.

Hamileliğin son döneminde vücutta dolaşımda gelişen bir hormonal etkilerden dolayı bacak şişmeleri görülür ve gebeliğin son döneminde gelişen uykusuzluk da düzenli spor birebir. Hem daha fit ve sağlıklı olacaksınız.

Gebelik öncesi aktif spor hayatı olan kişilerin gebeliğinde var olan bir risk olmadığı sürece rutin aktivitelerine devam etmesinde bir sakınca olmadığı yönündedir. Gebelik döneminde spor yapmaya başlayacak anne adayları ise yürüyüş, yüzme, gebelik pilates, fitness ve yoga yapabilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...