Doğum Sonrası Saç Dökülmesi Nedenleri

Doğum Sonrası Saç Dökülmesi Nedenleri

Saç dökülmeleri ciddi hastalıkların habercisi olabiliyor. Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İlhan Serdaroglu konu ile ilgili uyanlarda bulundu.

 Op.Dr.İlhan Serdaroglu, 'Kadınlarda saç dökülmesinde genetik tipten sonra en sık görülen 2. sebep 'Telogen Effluvium' dur. Bu klinik durumda saçlar büyüme döngüsünden çıkar ve hızla dökülmeye başlar. Günlük saç kayıp miktarı 150-700 tel olabilir ve bu durum genetik tip saç dökülmesi ile karışabilir' diye ifade etti. Serdaroğlu, 'Hamilelikte saçların yaklaşık %95 kadarı anajen faza geçer ve saçlar gürleşir, sayısı artar. Doğumdan 3 ay sonrasında kadınların yaklaşık 1/3 ya da yarısı kadarında telojen effluviuma bağlı saçlarda dökülme görülebilir. Bu durum geçicidir ve saçlar tekrar normale döner dedi.

Doğumdan 3 ay sonrasında kadınların yaklaşık 1/3 ya da yansı kadarında telojen effluviuma bağlı saçlarda dökülme görülebilir. Bu durum geçicidir ve saçlar tekrar normale döner dedi. Op.Dr.İlhan Serdaroğlu son olarak sözlerine şunları ekledi: Kronik telojen effluvium, teşhisi zor koyulan bir klinik durumdur ve saç dökülmesi en az 6 ay devam eder. Bu klinik durumda saçlar büyüme döngüsünden çıkar ve hızla dökülmeye başlar. Günlük saç kayıp miktarı 150-700 tel olabilir ve bu durum genetik tip saç dökülmesi ile karıştırılabilir' diye ifade etti. 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...