Bekar Erkekler Erken Ölüyor

Bekar Erkekler Erken Ölüyor

ABD'de yapılan bilimsel bir araştırmada, bekarların evli olan akranlarından daha önce öldükleri tespit edildi.

ABD'de yapılan bilimsel bir araştırmada, bekarların evli olan akranlarından daha önce öldükleri tespit edildi.

Los Angeles teki California Üniversitesi uzmanları tarafından, 1989 ve 1997 yılları arasında nüfus sayım sonuçları ve ölüm belgeleri incelenerek, 67 bin yetişkin üzerinde yapılan araştırmada hiç evlenmeyenlerin, evli ya da boşanmış olanlara göre daha az yaşadıkları belirlendi.

Uzmanlar, bu süre zarfında dulların evlilere göre ölüm ihtimallerinin yüzde 40 daha fazla olduğunun tespit edildiğini söyledi. Boşanmış ya da ayrı yaşayanların evlilere göre ölüm ihtimali yüzde 27, hiç evlenmeyenlerde ise bu oran yüzde 58 daha fazla. İngiltere Tıp Derneği'nin Epidemiyoloji ve Sağlık Dergisi'nde yayımlanan araştırma sonuçları, 19 la 44 yaş arasındaki bekar erkeklerde ölüm ihtimalinin evli akranlarına göre neredeyse 2 kat daha fazla olduğu kaydedildi.

Dergi, bekarlarda ölüm ihtimalinin daha yüksek oluşunun sebebini, sosyal tecrit duygusuyla çocuk ve akrabaların desteğinden mahrum olmaları olarak gösterdi. Güvenli olmayan cinsel hayatın da bekarlarda bulaşıcı hastalıklar ve ölüm riskini artırdığı bildirildi.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...