Katı Hindistan Cevizi Yağı - Shiffa Home

Katı Hindistan Cevizi Yağı - Shiffa Home

Katı hindistan cevizi yağının nelerde kullanılabileceği ve kullanım önerilerini. Kullanım miktarı ne kadar olmalı ve faydaları nelerdir sizin için inceliyoruz.

Öncelikle saçlarımızın bakımı ve bir çok konu için fazlasıyla faydası olan hindistan cevizi yağını sizin için inceliyoruz.

Katı Hindistan Cevizi Yağı Nedir?

Son dönemde popülerliğini koruyan Hindistan cevizi yağı, birçok amaçla kullanılmaktadır. 
Hindistan cevizi yağı soğuk proses yöntemiyle elde edilir. Yağ asitleri ve mineraller bakımından oldukça zengin bir takviyedir.

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları Nelerdir

Vücudu nemlendirme; Her banyodan sonra rahatlıkla kullanabilirsiniz. Duştan sonra antiseptik özelliği ve muhteşem kokuya sahip Hindistan cevizi yağı ile bütün vücudun nemli ve sağlıklı kalmasına yardımcı olabilirsiniz. Tıraştan sonra oluşacak cilt tahrişlerine karşı da kullanılabilir.

Vücut çatlakları; Özellikle dirsek, topuk ve karın çatlaklarının giderilmesinde mükemmel bir destekleyicidir. Her gün masaj yaparak uygulanabilir.

Tırnak Besleyici; Tırnaklarınız zayıf ve çabuk kırılıyorsa her gece yapmadan önce bir miktar Hindistan cevizi yağını tırnaklarınıza ve çevresine sürün. Kısa zamanda tırnaklarınızın güçlendiğini göreceksiniz.

Saç Bakımı; Hindistan cevizi zengin içeriği ile saçların beslenmesine, sağlıklı uzamasına yardımcı olur. Saç diplerine ve saç uçlarına Hindistan cevizi yağını uygulayın. Yarım saat beklettikten sonra doğal içerikli bir şampuanla saçınızı yıkayın. Haftada 1 uygulayın, saçlarınız sağlıkla parlasın.

Masaj yağı;2 çorba kaşığı Hindistan cevizi yağına 5 damla lavanta yağı, yarım çay kaşığı argan yağı karıştırın ve tüm vücudunuza masaj yaparak sürün. Bu karışımla yapacağınız masaj kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olur.

Hindistan Cevizi Yağı Yan Etkileri Nelerdir

Hindistan cevizi yağına hassasiyetiniz varsa, alerjiye sebep olabilir. Belirtileri arasında bulantılar, egzama, kusma, anafilaksi gibi belirtiler bulunmaktadır. 

Hindistan cevizi yağı ile detoksa yapanlar baş ağrısı yaşayabilirler.

İçerisindeki Vitamin Ve Elementler

Soğuk Sıkım Hindistan Cevizi Yağı.

Kullanım Önerisi

Sıvı halde iken salatalarda, katı halde iken tereyağı yerine kullanılabilir.

Yemeklerde Kullanımı;Pasta hamuruna, salatalara katacağınız Hindistan cevizi yağı ile harika tatlar yakalayabilirsiniz. Sıvı halde salatalara, katı halde tereyağı yerine kullanılabilir.

Doz Önerisi

Hindistan cevizi yağı orta zincirli yağ asitleri içerir ve günde iki yemek kaşığı kadar tüketilmesi faydalıdır.

Nasıl Muhafaza Edilmelidir

Oda sıcaklığında muhafaza ediniz. Ambalajı yırtılmış ürünleri satın almayınız.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...