Paget Hastalığı Nedir?

Paget Hastalığı Nedir?

Paget hastalığının insan üzerindeki yaratabileceği olumsuz etkilerin yanı sıra tedavisinin kesin olmayışı endişe uyandıran bir hastalıktır.

Halk arasında Paget hastalığı olarak bilinen Oteitis Deformans hastalığı mağdur olan kişinin hayatını ne kadar çok etkilediği bilinmektedir. Peki bu hastalık nedir? ve belirtileri nelerdir inceliyoruz.

Paget Hastalığı Nedir?

Paget hastalığı ‘’Osteitis deformans‘’ olarak da bilinen iyi huylu kronik kemik hastalıklarından birisidir. İleri yaşlarda grubuna osteoporoz yani kemik erimesi hastalığından sonra en sık görülen kemik rahatsızlıklarından bir tanesidir. Bu hastalığın en belirgin özelliği hastalığın aşırı miktarda kemik yıkımına sebep olmaktadır. Genellikle 50 yaş üzerinde görüldüğü bilinmektedir.

Paget Hastalığı Belirtileri Nelerdir?

Bu hastalığın bilinen ilk belirtisi kemik ağrısıdır. Fakat dikkat edilmesi gereken konu her kemik ağrısı paget hastalığını temsil etmez. Kemik ağrıları sonrasında  travmalar ve meydana gelen kırıklık ve kırıkların geç iyileşmesi ise hastalığın bilinen belirtileri arasındadır. Paget hastalığı bulunduğu alan ve etkilenen kemiğe göre farklı belirtiler ortaya çıkabilir.

Paget Hastalığı Tedavisi

Paget hastalığının kesin bir tedavisi maalesef yoktur. Uygulanan tedavi yöntemleri genellikle hastalarda görülen belirtileri hafifletmeye ya da ortadan kaldırmaya yöneliktir.

Memede görülen paget hastalığının çoğunlukla cerrahi yöntemlere başvurulur. Hastalığın ne kadar yayıldığına bağlı olarak memenin tamamı alınabildiği gibi sadece hastalığın görüldüğü dokular da alınabilir.

Paget hastalığı tedavisinde fizik tedavisi ve kas günü arttıracak egzersizler aracıyla ağrının azaltılması amaçlanan bir yöntemdir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...