Afro

Afro

Afro nedir ne için kullanılır, Afro nasıl kullanılır, Afro ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

17a Metiltestosteron

Ambalaj:

 25 mgx40 tablet.

Endikasyon: 

Erkeklerde hipogonadizm ve hipopituitarizm tedavisinde: Androjen eksikliğine bağlı klimakterik semptomlar tedavisinde; androjen eksikliğine bağlı oligospermi ve impotans tedavisinde; hadımlık, testislerin iyi gelişmemesinden dolayı meydana gelen konstitüsyon anomalisi ve kriptorşidizmde endikedir.Kadınlarda: Doğumdan sonra meydana gelen meme ağrılarında ve emzirmeyecek annelerde meme tıkanma tedavisinde.Hormona bağlı meme kanserlerinde ve menopoz meydana geldikten sonra en az 1 yıl, en fazla 5 yıllık ameliyat edilemeyen meme kanserlerinin ve metastazların gelişmesini yavaşlatmak için kullanılır.

Kontrendikasyon: 

Erkeklerde: Prostat kanserli hastalarda;prostatin stimülasyonu istenmeyen yaşlı hastalarda; iyi huylu prostat hipertrofisinde; erkek göğüs kanserinde; androjenlere duyarlıklarda;kalp, karaciğer ve böbrek yetersizliklerinde; nefroz veya nefrotik fazda nefritli hastalarda; puberte çağına girmemiş çocuklarda kullanılması kontrendikedir.Kadınlarda: Gebelik ve emzirme sırasında kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

Puberte çağından sonra testis fonksiyonlarında azalma, kronik priapizm, meni miktarında azalma, jinekomasti,epididimit olgular, puberte çağından önce peniste büyüme gö-rülebilir.Kadınlarda saç dökülmesi, ses kalınlaşması, klitorisin büyümesi,derideki kılların çoğalması ve adette düzensizlik olabilir. Her iki cinste de akne, deride kızarıklık, uykusuzluk, lökopeni, mide bulantısı, çok uzun süren tedavilerde hepatik nekroz olguları, meme metastazı olan hastalarda hiperkalsemi gö-rülebilir.

İlaç Etkileşimleri: 

Antikoagülan ilaçlarla etkileşimi olabilir. Bu olgularda antitrombin ilaçların miktarı düşülerek kullanılmalıdır. Adrenal steroidler veya ACTH ile aynı anda kullanıldığında ödem olabilir.

Doz Önerisi: 

Verilecek miktar hastaya göre ayarlanmalı verilecek dozların günlük olarak bölünmesi önerilmelidir. Androjen Eksikliğine bağlı impotans; erkeklerde klimakterik semptomlar ve testislerin iyi gelişmesinde günde 2 veya 3 kez birer Tablet Yemekle birlikte alınır. Tedavi hekim önerisiyle 2-3 ay devam eden kürler şeklinde olabilir. Doğumdan sonra emzirmeyecek annelerinmeme tıkanmasında, doğumdan hemen sonra ve 3-4 gün süreyle günde 1-2 Tablet kullanılmalıdır. Meme kanserinde hekim önerisine göre alınmalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...