Aethoxysklerol

Aethoxysklerol

Aethoxysklerol nedir ne için kullanılır, Aethoxysklerol nasıl kullanılır, Aethoxysklerol ilacının yan etkileri, kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Aethoxysklerol Ampul/Flakon

Polidokanol

Aethoxysklerol Ambalaj:

  • 5: 2 mLx5 Ampul ve 1 g polidokanol içeren 30 mL 1 Flakon
  • %1: 2 mLx5 Ampul ve 0.5 g polidokanol içeren 30mLx1 Flakon
  • %2: 2 mLx5 Ampul
  • %3: 2 mLx5 Ampul.

Endikasyon: 

Kılcal ve küçük çaplı varislerde; orta ve büyük çaplı varislerde; hemoroid tedavisinde; endoskopik olarak teşhis edilmiş özofagus varis kanamalarının tedavisinde ve varislerin kanama profilaksisinde;endoskopik olarak teşhis edilmiş, gastrik veya duodenal ülser vb. kanamalarda,anjiodisplazi vb.de; ERCP ile yapılan sfinkterotomi lerde kanama kontrolü için kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Bacakvarislerinin sklerozasyonu, yatalak hastalarda, 3. ve 4. derece daralan arterhastalığı olanlarda ve polidokanole bilinen allerjisi olanlarda kesinliklekontrendikedir. Şiddetine bağlı olarak aşağıdaki durumlarda nispeten kontrendikedir: Venlerin ya da çevre dokunun enflamasyonu, ateşli olgular,kaşeksi, böbrek hastalıkları (glomerülonefrit, nefroz), antikoagülanlarla tedavi edilen hastalarda veya koagülasyon sisteminde değişimler yapan karaciğer hastalığı, yaşlılığa bağlı ağır otonom labilite, bronşiyal astım, alkolü bıraktırma tedavisinden sonra (tekrar başlama tehlikesi), akut kanama dışında gebeliğin ilk trimesterinde, sklerozasyon bölgesindeki cilt hastalıkları,ağır kalp hastalıkları, diyabetik ve aterosklerotik vazokonstrüksiyon (hipertansiyonlaseyreden aterosklerozlar).

Aethoxysklerol Uyarılar: 

Sklerozan ajanlar asla intraarteriyel olarak enjekte edilmelidir. Çok nadir olgularda anafilaktik şok en ciddi komplikasyon olarak ortaya çıkabilir.

Aethoxysklerol Yan Etkileri:

 Sklerozasyon Bölgesindeki renk bozulması bilinen en genel yan etkisidir. Kollaps, baş dönmesi, bulantı, görme bozukluğu veya metalik tat gibi geçici reaksiyonlar oluşabilir.

Aethoxysklerol Doz Önerisi: 

  • Varis ve hemoroid tedavisinde doz: Genel Olarak 2 mg/kg/-gün polidokanol dozu aşılmamalıdır. Telenjiektazi sklerozasyon unda,skleroze edilecek varislerin büyüklüğüne göre her enjeksiyon için 0.1-0.2 mL%0.5 Ampul Verilebilir.
  • Orta çaplı varislerin sklerozasyon unda, skleroze edilecek varislerin çapına göre%2 yada%3 ampul Kullanılır.
  • Büyük varislerin sklerozasyon da, ilk tedavide 2 mL%3 Ampul Verilmelidir.
  • Terapötik sonuçlara ve tedavi edilecek damarın uzunluğuna göre, ileri seanslarda 2 mL’lik 2-3 enjeksiyon yapılabilir.Hemoroid tedavilerinde, pakenin çapına göre 1 veya 2 mL%3 Ampul Kullanılır.
  • Özofagus Varislerinde doz: Gerekli olgularda, total polidokanol günlük dozu olan 4 mg/kg üzerine çıkılabilir.
  • Kanamasız özofagus varisleri: a) Prevasküler: %0.5Flakon Terminal Özofagusa 40 mL’ye kadar 1 mL’lik bölümler halinde uygulanabilir. İntravasküler: 20 mL’ye kadar 2 mL’lik bölümler halinde. b) Ülserasyon yoksa: 5-7 gün sonra aynı prosedür%1 Flakon İle uygulanır (azami 25 mL).Duodenal ve gastrik lezyonlarda damar obliterasyonu: 0.5-2 mL’lik submukozal depotlar 4 noktadan yapılır.
  • Kanayan damarın etrafına ve içine; kanayan damarın etrafına, sadece sızan bir kaynak veya pıhtının etrafına ve tabanına uygulama yapılır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...