Aldara

Aldara

Aldara nedir ne için kullanılır, Aldara nasıl kullanılır, Aldara ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

%5 Krem

İmikimod 12.5 mg

Ambalaj:

 12 tek kullanımlık saşe.

Endikasyon:

 İmmün Sistemi sağlam kişilerde, yüz veya saçlı derideki klinik açıdan tipik,keratotik ve hipertrofik olmayan aktinik keratozun topikal tedavisinde ve 12 yaş ve üstündeki kişilerde dış genital ve perianal siğillerin (condylomaacuminata) topikal tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon: 

İmikimod Ya da krem bileşiminde bulunan diğer maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Sünnet olmamış erkeklerde sünnet derisi ile bağlantılı siğillerin tedavisinde imikimod kullanımıyla ilgili deneyim sınırlıdır. İç Genital siğillerin tedavisi için değerlendirilmemiştir ve üretral,intravajinal, servikal, rektal ya da intraanal siğillerin tedavisindeönerilmemektedir. Açık yara bulunan dokularda, bölge tamamen iyileşmedenimikomid tedavisine başlanmamalıdır.Gebelikte kulanımı ya da emzirmeye etkisi ile ilgili herhangi bir bilgi yoktur. Topikal olarak kullanılan imikimod un anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. İlaç sadece yararları, fetüse ya da emen bebeğe karşı potansiyel risklerinden belirgin derecede fazlaysa kullanılmalıdır.

Yan Etkileri: 

Haftada 3 kez uygulanan imikimod kremle yapılan kontrollü, klinik çalışmalarda eritem,erozyon, ekskoriasyon, pul pul dökülme ve ödem gibi lokal deri reaksiyonları yaygın olarak görülmüştür.

İlaç Etkileşimleri:

İmmunsupresif İlaçların da dahil olduğu diğer preparatlarla etkileşimi henüz çalışılmamıştır; sistemik ilaçlarla bu tip etkileşimler imikimod krem minimal perkütan emilimi ile sınırlıdır.

Doz Önerisi: 

Yüz veya saçlı derideki (ikisine aynı anda olmamak üzere)tedavi bölgesine, 16 hafta boyunca haftada 2 kez sürülür. Tedavi bölgesi, lezyonların birbirine yakın olduğu,yaklaşık 25 cm2(örn. 5x5 cm) büyüklüğünde bir bölge olmalıdır.Krem,tedavi bölgesinin (örn. alın, saçlı deri ya da bir yanak) tümüne sürülmelidir.Genital siğilde, haftada 3 kez (örneğin: Pazartesi, Çarşamba ve Cuma ya da Salı, Perşembe ve Cumartesi), normal uyku saatinden önce uygulanır ve deride 6-10 saat kalmalıdır.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...