Aleve

Aleve

Aleve nedir ne için kullanılır, Aleve nasıl kullanılır, Aleve ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Film Tablet

Naproksen sodyum

Ambalaj: 

220 mgx20 Tablet.

Endikasyon: 

Ağrıkesici, ateş düşürücü ve iltihap giderici etkisiyle baş ağrısı, diş ağrısı,soğuk algınlığı, kas ağrısı, eklem ağrısı, adet sancısı ve ateşli durumlardakullanılır.

Kontra Endikasyon:

 Naproksensodyum, salisilat ve diğer nonsteroid antienflamatuvarlara karşı aşırıduyarlılığı olanlarda, aktif mide ve duodenum ülseri olan hastalardakullanılmamalıdır. Aspirin veya diğer nonsteroid antiinflamatuvar ilaçlarastım, rinit ve nazal polip gelişen hastalarda kontrendikedir. Tedavi sırasındabu tür semptomlar ortaya çıkarsa tedavi durdurulmalıdır. Anafilaktoidreaksiyonlar bu tür reaksiyonları daha önce geçirmiş kişilerde ortayaçıkabilir.

Uyarılar: 

Hekim tarafından başka türlü önerilmedikçe 10 gündenfazla kullanılmamalıdır. Ateşin 3 gün süreyle düşmemesi veya artması durumundahekime başvurulmalıdır. Gastrointestinal hastalık öyküsü bulunanlarda yakıntakip altında kullanılmalıdır. Kanama, ülserasyon ve perforasyon tedavisırasında ortaya çıkabileceği bildirilen komplikasyonlardır. Bu açıdan hekimdikkatli olmalıdır. Pıhtılaşma bozukluğu olan veya oral antikoagülan tedavisialtındaki hastalarda tıbbi gözlem altında kullanılmalıdır. Karaciğer fonksiyonbozukluğu olan hastalarda dikkatle kullanılmalı ve serum alkalin fosfatazdüzeylerinde geçici yükselmelere neden olabileceği göz önüne alınmaktadır.Ciddi böbrek yetmezliği olan hastalarda kullanımından kaçınılmalıdır.Hekim tarafından önerilmedikçegebelerde kullanılmamalıdır. Emzirenlerde kullanımı önerilmez. 12 yaşaltındaki çocuklarda kullanımı önerilmemektedir.

Yan Etkileri: 

Karında vemidede rahatsızlık hissi, bulantı, kulak çınlaması, çarpıntı, dispne,hazımsızlık, kabızlık, mide ağrısı, mide yanması gibi yan etkiler seyrek vehafif derecede olmakla birlikte görülebilmektedir.

İlaç Etkileşimleri:

 Naproksenhidantoin, sulfonamid, sülfonilüre, salisilatlar ve oral antikoagülanlar gibiilaçların etkilerini artırabilir. Probenesid ile birlikte uygulandığındanaproksen sodyumun yarılanma ömrü belirgin olarak artar. Metotreksat ilebirlikte uygulandığında metotreksatın toksisitesi artar. Naproksen, propanololve diğer beta blokerlerin etkilerini azaltabilir.Lityumun plazma konsantrasyonuartabilir. ACE inhibitörleri ile birlikte kullanılması durumunda renaldisfonksiyon riskini artırabilir.

Doz Önerisi:

 Erişkinlerde günde 2-3 kez 1 tablet kullanılmasıönerilir. Başlangıç dozu olarak 2 tablet alınması şikayetlerin daha hızlıazalmasını sağlayabilir. Hekim tarafından başka türlü önerilmedikçe günde 3tabletten fazla alınmamalıdır.Yaşlılarda günde 2 tabletten fazla kullanılmamalıdır.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...