AlkaSeltzer

AlkaSeltzer

AlkaSeltzer nedir ne için kullanılır, AlkaSeltzer nasıl kullanılır, AlkaSeltzer ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

efervesan Tablet

Sodyum bikarbonat 1625 mg, sitrik asit 965 mg, asetilsalisilik asit 324 mg

Ambalaj: 

10 tablet.

Endikasyon: 

Mide rahatsızlığıve/veya hiperasiditenin baş ağrısıyla birlikte görüldüğü durumlarda,örneğin aşırı yeme ve içme sonrasında, hızlı ve etkili bir tedavi sağlar.Ayrıca migren, adet sancıları, soğuk algınlığı ve griple birlikte olan ağrı ve rahatsızlıklar ile diğer ağrıların giderilmesinde kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Salisilatlar Ve diğer nonsteroidal antienflamatuar ilaçlara karşı duyarlılık durumlarında,kanama eğiliminin arttığı kanama bozukluklarında, bronşial astmada,gebeliğin son 3 ayında kullanılmamalıdır.

Uyarılar: 

Emziren anneler yüksek dozda alınmalıdır. Konjestif kalp yetmezliği ve renal yetmezlik gibi sodyum kısıtlı diyet uygulaması gerektiren hastalıklarda bileşimi içerdiği sodyum miktarı dikkate alınmalıdır. Asetilsalisilik Asit, kortikosteroidler veya alkolle birlikte alındığında gastrointestinal kanama riskini artırabilir. Çocuklarda ve gençlerde yüksek ateşte,dikkatli kullanılmalıdır.

Yan Etkileri: 

Aşırı duyarlılığa bağlı reaksiyonlar (deri reaksiyonları, nefes darlığı) ve kanama zamanı uzaması gibi yan etkiler nadiren görülebilir.

İlaç Etkileşimleri: 

Bütün non steroidal antiromatizmal ilaçların etkilerini ve yan etkilerini, kortikosteroide bağlı gastrointestinal kanama olasılığını, antikoagülanların(örneğin kumarin türevleri ve heparin) etkilerini ve metotreksatın istenmeyen etkilerini artırır. Diyabetli hastalarda kullanıldığında,insülin ve oral antidiyabetiklerin dozunun ayarlanması gerekebilir.Furosemid, spironolakton benzeri diüretiklerin ve ürikozürikilaçların etkilerini azaltır.

Doz Önerisi:

 Erişkinlerde ve 12 yaşından büyük çocuklarda, bir kerede 2 Tablet bir bardak suda eritilerek alınır.Gerektiğinde doz, günde 8 Tabletten fazla olmamak kaydıyla, 4 saatte bir tekrarlanır (bu dozda 3 günden fazla kullanılmamalıdır).Alka Seltzer’in etkinliği, yatarken alınan dozun sabahleyin tekrarlanmasıyla artar. Her Tablet 567 mg sodyum içerir; sodyum kısıtlı diyet uygulanan hastalarda bu özellik dikkate alınmalıdır.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...