Allerjin

Allerjin

Allerjin nedir ne için kullanılır, Allerjin nasıl kullanılır, Allerjin ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Şurup

Difenhidramin HCL

Ambalaj: 

12.5 mg/5 mL x 100 mL’lik şişe.

Endikasyon: 

Bir Antihistaminik olarak, rinit, konjonktivit, kaşıntılı deri hastalıkları ve ürtiker ve anjiyonörotik ödem dahil aşırı duyarlılık durumlarındaki belirtilerin tedavisinde kullanılır.

Kontrendikasyon: 

Difenhidramin Karşı aşırı duyarlılık durumunda, prematüre ve yenidoğan bebeklerde kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Yaşlı hastalarda kullanımında dikkat gerekir. Antihistaminiklerin çoğu sersemlik haline yol açtığından,motorlu taşıt sürücülerinde ya da dikkat gerektiren aletlerin kullanıldığı işlerde çalışanlarda, difenhidramin kullanırken dikkatli olunmalıdır.Antihistaminikler, dar açılı glokom, idrar retansiyonu, prostathipertrofisi ve piloroduodenal obstrüksiyonu, hipertiroidisi,hipertansiyon ya da diğer kardiyovasküler hastalığı, kronik obstrüktif akciğer hastalığı ve astımı olan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır.Gebelikte çok gerekliyse kullanılmalıdır. Emziren annelerde difenhidramin ya da emzirme kesilmelidir.

Yan Etkileri: 

SSS’de sedasyona yol açabilecekleri gibi, özellikle çocuklarda paradoksal bir uyarılmaya yol açabilirler. Ağızda kuruma, idrar zorluğu, görmede bulanıklık ve kabızlık gibi antikolinerjik yan etkilere yol açabilir. Ayrıca Epigastrik rahatsızlık hissi, iştahsızlık, bulantı, kusma, ishal yada kabızlık, bronşiyal salgılarda koyulaşma gö-rülebilir.

İlaç Etkileşimleri: 

Alkol,barbitüratlar, hipnotikler, opiat analjezikler, anksiyolitik sedatif ve nöroleptikler gibi ilaçların sedatif etkisi, birlikte antihistaminik ilaç kullanıldığında artabilir. MAO inhibitörü ilaçlar, antihistaminikler antimuskarinik etkilerini; antihistaminikler de, atropin ve trisiklik antidepresan ilaçlar gibi antimuskarinik ilaçların etkisini artırabilir. Antihistaminikler, aminoglikozidler gibi ototoksisite riski olan ilaçların, bu riskiyle ilgili uyarı işaretlerini maskeleyebilir.Difenhidramin, temazepam metabolizmasında azalmaya yol açabilir.

Doz Önerisi:

 Günlük doz 4 mg/kg’dir. Bu miktar 2-3 eşit kısımda uygulanmalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...