Alma

Alma

Alma nedir ne için kullanılır, Alma nasıl kullanılır, Alma ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Pastil

Dihidroksi Alüminyum Amino Asetat 500 mg, magnezyum hidroksit 100 mg

Ambalaj: 

60 pastil.

Endikasyon: 

Hiperasidite, mide ağrısı, mide ve duodenum ülserleri,dispepsi, midede şişkinlik hissi, hiperemezis gravidarum, alkol ve tahriş edici ilaçların neden olduğu toksik gastritler, intani gastritler,gebelerin mide yanmalarında kullanılır.

Kontrendikasyon: 

Bileşimdeki maddelere aşırı duyarlı olanlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar: 

Diğer bütün antasitlerde olduğu gibi, ağır böbrek harabiyetlerinde yüksek dozda ve uzun süreli kullanımından kaçınılmalıdır. Alüminyum ve magnezyum içeren bileşikler yaklaşık%1 oranında sodyum içerirler. Düşük sodyum diyeti uygulanan hastalarda bu özellik göz önünde tutulmalıdır. Alüminyum bileşikleri uzun süre kullanıldıklarında osteomalazi yapabilirler.

Yan Etkileri

 Uzun süreli ve yüksek dozda kullanımı,asit baz dengesinde bozulmaya yol açabilir.

İlaç Etkileşimleri: 

Fenitoin, digoksin, isoniazid,tetrasiklin, amfetamin, antikoagülanlar, antimuskarinik ajanlar,indometazin, demir tuzları, naproksen, fenotiazinler, fenilbutazon,psödoefedrin, kinin, kinidin, salisilatlar ve sülfadiazin ile etkileşebilecek neden bu ilaçlarla birlikte alınmamalıdır.

Doz Önerisi:

 Gerektiğinde günde 1-4 kez 1-2 pastil ağızdan emilerek veya çiğnenerek alınır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...