Alujel Forte

Alujel Forte

Alujel Forte nedir ne için kullanılır, Alujel Forte nasıl kullanılır, Alujel Forte ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Çiğneme Tableti

Alüminyum hidroksit kol 400 mg, magnezyum hidroksit 400 mg, simetikon 20 mg.

Ambalaj:

30 tablet.

Endikasyon:

 Gastrit,peptik ülser, peptik özofajit ve hiatus hernisinde görülen hiperasiditenin giderilmesinde ve gaz rahatsızlıklarının semptomatik tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 İleri derecede böbrek fonksiyon yetmezliği olanlarda,apandisit yakınması olanlarda, hipofosfatemi olanlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Alüminyum ve magnezyum bileşikleri yaklaşık %1 oranında sodyum içerirler. Düşük sodyum diyeti uygulanan hastalarda antrasit kullanılırken bu durum göz önünde bulundurulmalıdır.Alüminyum bileşikleri uzun süre kullanıldıklarında osteomalazi yapabilirler. Magnezyum hidroksit ve diğer magnezyum tuzları, böbrek fonksiyonları bozuk olan hastalardaSSS depresyonuna ve hipermagnezemiye bağlı başka semptomlara yolaçabilir. Ayrıca hipoalbüminemi oluşabilir. Bu bileşimin 12 yaşından küçük çocuklarda kullanılması önerilmez. Gebelerde ve emziren annelerde sadece gerektiğinde kullanılmalıdır.

Yan Etkileri: 

Magnezyum içeren antiasitler diyareye,alüminyum içerenler ise konstipasyona neden olabilir.

İlaç Etkileşimleri: 

Anti Asit alımının ilk bir ya daiki saati içinde oral yoldan hiçbir ilaç alınmamalıdır. Fenitoin,tetrasiklinler, digoksin, izoniazid, amfetamin, antikoagülanlar,antimuskarinik ajanlar, indometazin, demir tuzları, naproksen,fenotiyazinler, fenilbutazon, psödoefedrin, kinin, kinidin, salisilatlar,sülfadiazin ile etkileşebilecek neden, bu ilaçlarla birlikte kullanılmamalıdır.

Doz Önerisi:

Hekim önerisine göre, her yemekten 1-2 saat sonra ve yatmadan önce, ayrıca arada semptomlar arttığında 1-2 Tablet çiğnenerek alınır. Açlık ağrılarında aynı dozların yemeklerden önce alınması önerilir

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...