Amoksina

Amoksina

Amoksina nedir ne için kullanılır, Amoksina nasıl kullanılır, Amoksina ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Kapsül

Amoksisilin

Ambalaj: 

250mgx16 kapsül.

Endikasyon:

 Duyarlı Mikroorganizmaların etken olduğu tonsillit, orta kulak iltihabı,sinüzit, farenjit, akut ve kronik bronşit, pnömoni gibi üst ve alt solunum yolu enfeksiyonları; sistit, üretrit, piyelonefrit, adneksit, puerperal enfeksiyonlar, septik abortus, gonore, prostatit gibi ürogenital sistem enfeksiyonları; selülit, apse, impetigo, akne gibi deri ve yumuşak doku enfeksiyonları ile sepsis ve bakteriyel menenjitin tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon: 

Penisilinalerjisi olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar: 

Penisilin tedavisi uygulanan hastalarda ciddi hatta ölümle sonuçlanabilen anafilaktik aşırı duyarlılık reaksiyonları bildirilmiştir. Gebelikte güvenirliği henüz kesinlik kazanmamıştır.Amoksisilin süte az miktarda geçer, emziren annelerde kullanıldığından bu özelliği unutulmamalıdır.

Yan Etkileri: 

Alerjik Reaksiyonlar görülebilir. Bulantı kusma ve diyare, eritematöz makülopapüler döküntüler ve ürtiker gö-rülebilir. Penisilinlerletedavi sırasında anemi, trombositopeni, trombositopenik purpura,eozinofili, lökopeni ve agranülositoz bildirilmiştir. Seyrek Olarak geri dönüşlü hiperaktivite, ajitasyon, anksiyete, uykusuzluk,konfüzyon, davranış bozuklukları ve/veya sersemlik hali kaydedilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Amoksisilin,digoksin veya allopurinol ile birlikte kullanıldığında bu ilaçların absorpsiyon larını artırabilir. Allopurinol İle beraber alındığında ciltte kızarıklıkların oluşması insidansı artar.Kumarin ile kullanılması halinde amoksisilinin kan düzeyi yükselir.

Doz Önerisi:

 Erişkinler için 8 saat ara ile 250-500 mg, çocuklar için 8 saat ara ile 20 mg/kg/gün önerilmektedir. 20 kg’nin üzerindeki çocuklara erişkin dozu uygulanabilir. A grubu hemolitik streptokokların neden olduğu enfeksiyonlarda akut romatizmal ateş ya da akut glomerülonefrit oluşmasını önlemek için tedaviye en az 10 gün devam edilmelidir.Az duyarlı mikroorganizmaların neden olduğu ciddi üst ve alt solunum yolları enfeksiyonlarında uygulanacak doz 8 saat ara ile erişkinler için 500 mg, çocuklar için ise 40 mg/kg/gün olmalıdır. Bakteriyel menenjit tedavisinde önerilen erişkin ve çocuk dozu aynı olup, 150-200 mg/kg/gün eşit dozlara bölünerek 3-4 saat aralıklarla uygulanmalıdır.Gonore, akut ve komplike olmayan anogenital ve üretral enfeksiyonlar 3g’lik tek doz önerilmektedir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...