Andazol

Andazol

Andazol nedir? Andazol ne için kullanılır, Andazol nasıl kullanılır, Andazol ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Andazol Film Tablet

AlbendazoL

Andazol Film Tablet Ambalaj:

  • 200 mg x 2, 40 tablet.
  • 200 mg x 2, 60 tablet

Andazol Süspansiyon

Albendazol

Andazol Süspansiyon Ambalaj: 

20 mg/mL x 20 ml lik ambalaj.

Andazol Tablet Endikasyon:

Aşağıdaki patojen helmint türlerinin neden olduğu tek veya multipl intestinal helmintiasis tedavisinde endikedir: Ascaris lumbricoides(solucan), Oxyuris(Enterobius) vermicularis(kıl kurdu), Ancylostoma duodenale(kancalı kurt), Necator americanus(kancalı kurt), Trichuris trichiura(kamçı kurdu), Strongyloides stercoralis(iplik kurdu). Albendazol ayrıca aşağıdaki sestod türlerinin neden olduğu taeniasis enfeksiyonlarının tedavisinde alternatif tedavi ajanı olarak endikedir: Taenia saginata(sığır şeridi), Taenia solium(domuz şeridi), Hymenolepis nana(cüce şerit).

Kontrendikasyon: 

Albendazol gebelik süresince kontrendikedir.

Andazol Tablet Uyarılar: 

Bazı hastalarda albendazol alındıktan sonra baş dönmesi, başta sersemlik, uyuklama gibi yan etkiler görülebileceği nden,hastalar araç veya makine kullanmamaları konusunda uyarılmalıdır.

Andazol Tablet Yan Etkileri: 

Bulantı, kusma, karın ağrısı,diyare, anoreksi, konstipasyon, baş ağrısı, baş dönmesi, letarji.Seyrek olarak, yüksek dozlarda albendazol alanlarda hipersensitivite reaksiyonu (ateş, deri döküntüsü ve kaşıntı) ve nötropeni bildirilmiştir.

Andazol Tablet İlaç Etkileşimleri: 

Klorpromazin ve fenbendazol aynı enzimle metabolize olduklarından plazmada albendazol sülfoksit konsantrasyonlarının düşmesine neden olabilirler. Kloramfenikol,eritromisin, heksobarbital, nalidiksik asit sitokrom P450 sistemini inhibe ettiklerinden dolaylı olarak albendazol sülfoksit yapımı engelleyebilir. Deksametazon albendazol sülfoksit yapımını arttırır ve plazma konsantrasyonlarını yükseltebilir.

Andazol Tablet Doz Önerisi: 

  • Günlük doz erişkinlerde ve 2 yaşından büyük çocuklarda, nematodların neden olduğu helmintiyazis 1x2 Tablettir.
  • Kist hidatikte sabah ve akşam olmak üzere 2x2 Tablet (800 mg) 30 gün süreyle veya 2x5 mg/kg hesabıyla uygulanır.
  • Tedaviye 15 gün ara verdikten sonra gerekirse bir kür dahauygulanabilir.
  • Sestod enfeksiyonlarında 3 gün boyunca 1x2 Tablet Uygulanır.

Andazol Süspansiyon Doz Önerisi: 

  • Büyüklerde: Ascariasis, Enterobiasis, Ancylostomiasis ve Trichuriasis tedavisi için tek doz olarak bir kerede alınmak üzere 400 mg albendazol (2 ölçek; 2 x 10 mL=20 mL). 
  • Taeniasis ve Strongyloidiasis tedavisi için günde bir kere 400 mg albendazol (2 ölçek; 2 x 10 mL=20 mL) 3 gün art arda alınır.
  • Çocuklarda: 2 yaşın üstündeki hastalarda büyük dozu uygulanır.
  • 2 yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...