Angiodel

Angiodel

Angiodel nedir ne için kullanılır, Angiodel nasıl kullanılır, Angiodel ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Ampul

Bensiklan Hidrojen fumarat

Ambalaj:

 50 mg/5 mLx5 Ampul.

Angiodel

Film Tablet

Bensiklan Hidrojen fumarat

Endikasyon:

 Dolaşım düzenleyicisi olarak kullanılır. Serebral ve periferik dolaşım bozuklukları, serebral dolaşım azalmasıyla birlikte görülen hastalıklar: Baş dönmesi,baş ağrıları, kulak çınlaması, uyku bozuklukları, ruhi bozukluklar,konsantrasyon kusuru, unutkanlık ve zihinsel çalışma bozuklukları gösteren serebral vasküler skleroz. Bacaklarda ateroskleroz sonucu oluşan dolaşım bozuklukları: Tek taraflı üşüme, baldırlarda gece duyulan kramplar, parestezi, intermitan klodikasyon, istirahat sırasında gelen ağrı ve trofik bozukluklarla birlikte görülen bacakların arterio skleroz sonucu oluşan dolaşım bozuklukları. Diyabetik Anjiyopati Ler, ulcus cruris, Raynaud hastalığı ve akrosiyanoz gibi fonksiyonel dolaşım bozukluklarında endikedir.

Kontrendikasyon:

 Ağır karaciğer, böbrek ve dekompansekalp yetmezliği; miyokard enfarktüsü ve apopleksinin akut devreleriyle(ilk 3 gün) AV blokta kontrendikedir.

Uyarılar: 

Serebral nöbetlere yakın olanlar özellikle ilacı yüksek dozda alanlar dikkatle izlenmelidir. Prostat Hipertrofisine bağlı artık idrar yapımı olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. Gebelik varlığı veya şüphesinde elde edilecek yararlar, fetüse olası riskler göz önünde tutularak değerlendirilmelidir.

Yan Etkileri:

Seyrek olarak midede dolgunluk hissi, gastrik ağrı, bulantı ve kusma gibi gastrointestinal etkiler görülebilir. Aşırı kilo azlığı olan olgularda yan etkilere daha sık rastlanabilir.

İlaç Etkileşimleri: 

Antihipertansifler, nitratlarve diğer vazodilatörlerle, özellikleablokerlerle sinerjik etkiliolup, aktivitelerini kuvvetlendirebilir. Trisiklik psikotrop ilaçların etkisini kuvvetlendirir.

Doz Önerisi: 

Angiodel Ampul:

 Günde 1 ya da 2 Ampul, IV veya intraarteryel yoldanuygulanır. Acil durumlarda, günde 3-4 Ampul yapılır. İdrar retansiyonu eğilimli prostat hipertrofisi olgularında parenteral uygulama azami dikkat gerektirir.

Angiodel Film Tablet:

 Günde 3 kez 1 film Tablet, ciddi olgularda günde 4 kez 1 Tablet verilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...