AntiEm

AntiEm

AntiEm nedir ne için kullanılır, AntiEm nasıl kullanılır, AntiEm ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Dimenhidrinat

Ambalaj: 

50 mg x 20 tablet.

Eşdeğeri: 

Xamamine Tablet: 

50 mg x 20 tablet(Adilna).

Endikasyon: 

Deniz tutması, uçak tutması,tren, otomobil ve otobüs tutması, Meniere sendromu, Labirentit (Aural Vertigo, pozisyonel vertigo, epidemik vertigo, labirente ait rahatsızlık)’de endikedir.

Kontrendikasyon: 

Dimenhidrinata karşı aşırı duyarlığı olanlardave yenidoğanda kontrendikedir.

Uyarılar: 

Gebelikte kullanılması risk/yarar değerlendirilerek karar verilir.Dimenhidrinat, anne sütüne düşük oranda da olsa geçer. Ayrıca dimenhidrinat anne sütünün azalmasına yol açabilir.Emziren anneler ilacı kullanırken emzirmemelidir.Çocuklarda çok dikkatli kullanılmalıdır. Özellikle yüksek dozları çocuklarda halüsinasyon, konvülziyon ve ölüme yol açabilir. Hafif uyku hali meydana getirebileceği neden hastalara motorlu araç kullanmaları ve dikkat gerektiren işlerde çalışmaları önerilmelidir.

Yan Etkileri:

 Uyku hali, sinirlilik, yorgunluk, baş ağrısı, uykusuzluk(özellikle çocuklarda), kulak çınlaması, halsizlik, baş dönmesi,görme bozukluğu, palpitasyon, ağız burun ve boğazda kuruluk, zor ve ağrılı ürinasyon, iştahsızlık, deri döküntüleri, bronşiyal sekresyonda koyulaşma, epigastrik rahatsızlık görülebilir.

İlaç Etkileşimleri: 

Alkol, hipertansifler, antimuskarinikler,apomorfin, MAO inhibitörleri, ototoksik ilaçlar, SSS depresanları ile birlikte kullanılmamalıdır.

Doz Önerisi: 

Taşıt tutmalarına karşı seyahate çıkmadan ½saat önce 1-2 Tablet, gebelik kusmalarında sabahleyin 1-2 Tablet.Çocuklarda yaş durumuna göre bu miktarın ½ veya ¼’ü verilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...