Arimidex

Arimidex

Arimidex nedir ne için kullanılır, Arimidex nasıl kullanılır, Arimidex ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Film Tablet

Anastrozol

Ambalaj: 

1 mgx28 tablet.

Endikasyon: 

Hormon Reseptör pozitif postmenopozal kadınlarda erken evre meme kanserinin tedavisinde tamoksifen veya diğer antiöstrojenler tedavi sonrası hastalığı ilerlemiş postmenopozal kadınlarda ilerlemiş meme kanserinin tedavisinde kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Gebelik ve laktasyonda, ciddi böbrek bozukluğu olan hastalarda, orta şiddetli veya ciddi karaciğer bozukluğu olan hastalarda ve anastrozol karşı bilinen aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir. Estrojen içeren tedavi anastrozolun farmakolojiketkisini ortadan kaldıracağından, beraber uygulanmamalıdır.

Uyarılar: 

Tedavinin başlangıcında taşıt kullanmak gibi dikkat gerektiren işlerde bozulma olabilir. Hastaların Araç ve makine kullanma yeteneğini azaltmaz. Buna rağmen anastrozol kullanımıyla asteni ve uyku hali rapor edildiğinden, böyle semptomlar olursa dikkat etmek gerekir.

Yan Etkileri: 

Sıcak basması, vajinal kuruluk,saçların dökülmesi, anoreksi, bulantı, kusma, diyare, asteni, uyku hali, baş ağrısı, deri döküntüsü, ilk birkaç haftada nadir olarak vajinal kanama görülebilir. Total kolesterol düzeylerinde hafif artışa neden olabilir.

İlaç Etkileşimler: 

Östrojen içeren tedavi anastrozol farmakolojik etkisini ortadan kaldıracağından, birlikte uygulanmamalıdır.

Doz Önerisi: 

Yaşlılar dahil yetişkinlerde oral olarak günde 1 kez 1 mg kullanılır.Erken Evre meme kanserinde şu anda tedavinin 5 yıl devam etmesi önerilmektedir.Tedavinin optimal süresi henüz saptanmamıştır

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...