Aromasin

Aromasin

Aromasin nedir ne için kullanılır, Aromasin nasıl kullanılır, Aromasin ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Draje

Eksemestan

Ambalaj: 

25mgx30 draje.

Endikasyon:

 Postmenopozal dönemdeki kadınlarda ilerlemiş meme kanseri tedavisinde, tamoksifen tedavisinin ardından hastalığı ilerlemiş olan hastalarda endikedir.

Kontrendikasyon: 

Eksemestana aşırı duyarlığı olduğubilinen hastalarda, premenopozal kadınlarda ve gebe ya da emziren kadınlarda kontrendikedir.

Uyarılar: 

Eksemestan, premenopozal endokrin dönemde olan kadınlarda kullanılmamalıdır. Uyuşukluk, uyku hali, asteni ve baş dönmesi rapor edildiğinden, taşıt ve makine kullanımı için gereken fiziksel/veya zihinsel yeteneğin bozulabileceği konusunda hastalar uyarılmalıdır.

Yan Etkileri: 

Sıcak basması ve bulantı en sık görülen yan etkilerdir. Yorgunluk, aşırı terleme ve baş dönmesi sık bildirilmiştir. Baş ağrısı, uykusuzluk, ağrı, döküntü, karın ağrısı, anoreksi,kusma, depresyon, saç dökülmesi, periferik veya bacakta ödem, kabızlık ve hazımsız %2 ile %5 arasında bildirilmiştir. Tümör bölgesinde ağrı, asteni,ateş, soğuk algınlığı benzeri semptomlar, diyare, anksiyete, dispne, öksürük %5 ve daha fazla oranda rapor edilen ve nedensellik ilişkisi belirlenmemiş olan yan etkilerdir.

İlaç Etkileşimleri: 

Diğer antikanser ilaçlarla eş zamanlı kullanımıyla ilgili klinik deneyim yoktur. Östrojen içeren ilaçlarla birlikte uygulanmamalıdır.

Doz Önerisi:

 Yetişkin ve yaşlı hastalarda Aromasinin tavsiye edilen günlük dozu, tercihen yemeklerden sonra günde bir kez 25 mg lık bir drajedir.Aromasin Tedavisine tümörde progresyon görülene kadar devam edilmelidir. Günlük doz zamanında alınmazsa, hatırlandığında derhal alınmalıdır; ancak, bu arada bir sonraki dozun vakti yaklaştıysa, atlanan doz telafi edilmemelidir. Böbrek veya karaciğer yetmezliği olan hastalarda doz ayarlaması gerekli değildir

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...