Artu

Artu

Artu nedir ne için kullanılır, Artu nasıl kullanılır, Artu ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Şurup

prometazin HCL 5 mg, efedrin HCL 5 mg, thiokol 175 mg,/ölçek

Ambalaj:

 100 mL’lik şişe.

Endikasyon: 

Nefes darlığı ile seyreden tüm alerjik olan (astım dışında) veya olmayan hastalıkların tedavisinde kısa süre içindehastanın genel durumunun düzeltilmesini ve hastalığın kontrol altına alınması amacıyla kullanılır. Üst solunum yolları enfeksiyonlarında,nezle, gribal enfeksiyonlar, alerjik rinit ve saman nezlesi gibi alerji ve nefes darlığı, kuru öksürükle seyreden durumların tedavisinde,sigara içimine bağlı olan veya olmayan kronik bronşitlerin tedavisindeve öksürüğü yumuşatarak soluk borusunun tahriş olmasına engel olmayı gerektiren diğer tüm durumlarda kullanılmaktadır.

Kontrendikasyon: 

Bileşimdeki maddelerden herhangi birine aşırı duyarlılığı bulunanlarda, yenidoğanlarda, prematürelerde, gebelerde,emziren annelerde, MAO inhibitörü ilaç kullananlarda, ileri derecede hipertansiyon ve kardiyovasküler rahatsızlığı olanlarda veya ileri glokom lularda kullanılmamalıdır.

Uyarılar: 

Glokomlu, hipertansiyonlu, diyabetli, iskemikkalp hastalığı olanlarda, hiperprostatı ve hipertiroidizmi bulunanhastalarda dikkatle küçük dozlarda kullanılabilir. Bileşimdeki Prometazin nedeniyle sedasyon, uykuya eğilim ve refleks kaybı oluştuğundan,yüksek yerlerde ve dikkat isteyen makinelerde çalışanlar veya otomobil kullananlar, belirtilen işleri yapmaktan kaçınmalıdır. Depresan Etki şiddet edeceğinden, alkol, trankilizan veya uyku ilaçlarıyla beraber alınmasından kaçınılmalıdır.

Yan Etkileri: 

Dozun azaltılması ile geçen, bulantı, kusma, taşikardi,idrar retansiyonu, sedasyon, uykuya eğilim, bulanık görme ve ağız kuruluğu görülebilir.

İlaç Etkileşimleri: 

Depresan etki şiddet edileceğinden alkol, trankilizan veya uyku ilaçlarıyla birlikte kullanılmamalıdır.

Doz Önerisi: 

Yemeklerden yarım saat sonra verilir. Yetişkinlerde Doz, her yemekten sonra 1 çorba kaşığı, yani 9 ölçek/gündür. Çocuklar İçin uygulanan günlük doz, 6 yaşına kadar günde 3 kez yarım ölçek, 6 yaşından büyükler günde 3 kez 1 ölçek verilir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...