Asmafilin Fort

Asmafilin Fort

Asmafilin Fort nedir ne için kullanılır, Asmafilin Fort nasıl kullanılır, Asmafilin Fort ilacının yan etkileri, kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Asmafilin Fort Kapsül

Teofilin etilendiamin

Ambalaj: 

200 mg x 30 kapsül.

Endikasyon: 

Bronşiyal astım, kronik bronşit ve amfizeme bağlı bronkospazm, sol ventrikül yetmezliğine bağlı akut pulmoner ödem ve paroksismal noktürnal dispnenin tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon: 

Herhangi bir ksantin müstahzarına karşı aşırı duyarlığıolanlarda kontrendikedir. Aktif peptik ülser ve aktif gastritli hastalarda kullanılmamalıdır.

Asmafilin Fort Uyarılar: 

Çeşitli kardiyak, renal ve hepatik hastalıklarda,hipoksemide, obstrüktif akciğer hastalıklarında, hipertansiyon ve hipertiroidizmde dikkatle kullanılmalıdır. Yenidoğanlarda,kor pulmonale, konjestif kalp yetmezliği olan yaşlı hastalarda, özellikle erkeklerde ve sigara içenlerde, teofilin uygulanırken çok dikkatli olmalıdır.Gebelerde,özellikle doğumdan kısa bir süre önce zorunlu olmadıkça kullanılmamalıdır.Emziren annelerde teofilin dikkatle kullanılmalıdır.

Asmafilin Fort Yan Etkileri: 

Yüksek dozlarda ve ani IV uygulamada huzursuzluk,taşikardi, ekstrasistoller, palpitasyon, deri kızarıklıkları,ürtiker, hipotansiyon, konvülziyon, bulantı, kusma, baş ağrısı,baş dönmesi, hiperventilasyon, anoreksi ve aşırı derecede susuzluk hissi gibi belirtiler görülebilir.

İlaç Etkileşimleri: 

Teofilinle birlikte, troleandomisin, eritromisin,linkomisin, klindamisin, simetidin, influenza aşısı, allopurinol tiyabendazol alan hastalarda teofilin serum düzeyleri artabilir.Teofilin, efedrin veya diğer sempatomimetik ilaçlarla birlikte verildiği zaman toksik sinerjizm görülebilir. Teofilin, furosemid ve rezerpin etkisini güçlendirirken dijital toksisitesini ve duyarlılığı artırabilir. Teofilin, lityum karbonat, propranolol ve fenitoin etkisini azaltır. Oral antikoagülanlar diğer ksantin müstahzarları ile birlikte kullanılmamalıdır.

Asmafilin Fort Doz Önerisi: 

  • Büyükler için her 6-8 saatte 1 Kapsül, küçüklere 6-8 saatte bu dozun yarısı verilmelidir.
  • Yemeklerden önce alınması,etkili olmasını sağlar.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...