Asiviral

Asiviral

Asiviral nedir ne için kullanılır, Asiviral nasıl kullanılır, Asiviral ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Krem

Asiklovir

Ambalaj: 

50mg/gx10 g’lik tüp.

Endikasyon: 

Bağışıklık sorunu olan veya olmayan kişilerde ilk ve tekrarlayan Herpes Genitalis Enfeksiyonların tedavi ve profilaksisi; bağışıklık sorunu olan kişilerde Herpes simplex(mukokutanöz) enfeksiyonların tedavi ve profilaksisi; bağışıklık sorunu olan ya da enfeksiyon ve komplikasyonları açısından risk altında bulunan çocukların Varicella zoster enfeksiyonu tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon: 

Asiklovire karşı aşırı duyarlı olduğu bilinenler de kontrendikedir.

Uyarılar: 

Gebelikte ancak elde edilecek yararların bilinmeyenolası risklerden daha fazla olduğuna inanılan durumlarda kullanılmalıdır.Anne sütüne düşük konsantrasyonlarda geçtiğinden emziren annelere uygulanırken dikkatli olunmalıdır.

Yan Etkileri: 

Deri döküntüleri, bulantı, kusma, ishal, karın ağrısı, baş dönmesi, kon-füzyon, halüsinasyonlar, somnolans, baş ağrısı ve halsizlik görülebilir.

İlaç Etkileşimleri: 

Probenesid, sistemik olarak uygulanan asiklovirin ortalama yarılanma süresini artırır.

Doz Önerisi: 

Asiviral Krem: Günde 6 kez her 3 saatte bir sürülmelidir. Tedavi7 gün sürer. Tedaviye enfeksiyonun görülmesinden sonra olabildiğince erken başlanmalıdır.Asiviral Tablet: Yetişkinlerde Herpes simpleks virüs enfeksiyonlarının tedavisinde profilaksisinde, uyku saatleri dışında, yaklaşık olarak 4 saatte bir olmak üzere günde 5 kez 200 mg verilir. Tedavi 5 gün sürmelidir.Çocuklarda Herpes simpleks virüs enfeksiyonlarının tedavisinde ve bağışıklık sistemi normal olmayan çocuklarda profilaktik olarak 2 yaşın üzerindekilere yetişkin dozu, 2 yaşın altındakilere ise yetişkin dozunun yarışı verilir.Herpes zoster(zona) enfeksiyonlarının tedavisinde yetişkinler günde 5 kez, 4 saat arayla 800 mg dozda verilir.Tedavi 7 gün sürer.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...