Ativan Expidet

Ativan Expidet

Ativan Expidet nedir ne için kullanılır, Ativan Expidet nasıl kullanılır, Ativan Expidet ilacının yan etkileri, kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Ativan Expidet Tablet

Lorazepam

Ambalaj: 

  • 1 mg x 20 tablet
  • 2.5 mg x 20 tablets.

Endikasyon: 

Anksiyete yakınmalarının giderilmesi veya anksiyete semptomları veya depresif semptomlara bağlı anksiyetenin kısa süreli rahatlatılması da; birkaç ilaçla tedavinin gerekli olduğu psikotik durumlara ve ağır depresyona bağlı anksiyetede; cerrahi premedikasyon endikedir. Kanser kemoterapisine bağlı mide bulantısı ve kusmanın profilaktik ve semptomatik tedavisi için standart antiemetik ilaçlarla tedaviye ilave olarak endikedir.

Kontrendikasyon:

 Uykuda geçici solunum kesilmesi, ciddi solunum yetmezliği, benzodiazepinlere karşı aşırı duyarlılık, Myastenia Gravis, ciddi karaciğer yetmezliği, akut dar açılı glokom.

Ativan Expidet Uyarılar: 

Hastalar, lorazepam kullanımından dolayı uyuşukluk ve baş dönmesi meydana gelmediği anlaşılana kadar, tehlikeli makine veya motorlu taşıt kullanmaları konusunda uyarılmalıdır.Lorazepam kullanımı sırasında alkol ve santral sinir sistemi depresanları karşı tolerans azalacağından, bu maddeleri kullanmaktan kaçınmaları veya düşük dozda kullanmaları, hastalara önerilmelidir. Böbrek Ve karaciğer bozukluğu olan hastalar sık sık kontrol edilmeli ve doz,hastanın verdiği yanıta göre dikkatlice ayarlanmalıdır. Gebeliğin Özellikle ilk ve son üç ayında kullanılmamalıdır. Gebeliğin son üç ayında, yenidoğanda solunum distresi ve neonatal hipotoni görülebileceği için yüksek dozlar reçete edilmemelidir. Hastaya olan yararının bebeğe olan riskinden fazla olduğu hekim tarafından belirtilmedikçe, emziren annelerde kullanılmamalıdır.

Ativan Expidet Yan Etkileri:

 Benzodiazepinlere bağlı olarak en sık bildirilen advers reaksiyonlar gündüz uykusu, baş dönmesi, kas zayıflığı ve ataksidir. Daha az sıklıkla bildirilen advers reaksiyonlar konfüzyon,depresyon, halsizlik, baş ağrısı, dikkat azalması, duygularda körelme,mide bulantısı, iştah değişikliği, uyku bozukluğu, dermatolojik reaksiyonlar,görme bozuklukları, libido değişiklikleri ve gastrointestinal semptomlar dır.

İlaç Etkileşimleri:

 Benzodiazepinlerin, alkol, barbitürat, antipsikotik,sedatif/hipnotik, anksiyolitik, antidepresan, narkotik analjezik,sedatif antihistaminik, antikonvülsan ve anestezik gibi diğer santral sinir sistemi depresanları ile birlikte alınması, benzodiazepinlerin üzerindeki depresif etkilerini artırır. Lorazepam loksapin ile beraber verildiğinde aşırı dalgınlık, solunum hızında belirgin ölçüde azalma ve bir hastada hipotansiyon bildirilmiştir. Lorazepam,klozapin ile beraber verildiğinde belirgin sedasyon, aşırı tükürük salgılanması ve ataksi bildirilmiştir.

Ativan Expidet Doz Önerisi:

 Dozaj ve tedavi süresi hastaya göre ayarlanmalıdır.Tedavi süresi olabildiğince kısa olmalı ve mümkün olabilen en düşük doz yazılmalıdır. Genellikle, doz azaltılması dahil tedavi süresi 2 veya 3 ayı aşmamalıdır. Tedavi kademe kademe kesilmelidir.Ativan Expidet Tabletleri tükürükle temas ettiğinde hızla erir ve susuz yutulabilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...